NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
28. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tava drošība
7
7

Uzmanību! Saistībā ar situāciju Ukrainā aktualizēts ceļojuma brīdinājums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Sergey Dolzhenko, EPA

Ārlietu ministrija iesaka Latvijas valstspiederīgajiem izvērtēt braucienu nepieciešamību uz desmit Ukrainas apgabaliem, kā arī uz Kerčas akvatorijas iekšējiem ūdeņiem. Tāpat ministrija aicina izvairīties no masu pasākumu apmeklēšanas Ukrainā. Pēc Kerčas šauruma tuvumā notikušās Krievijas kuģu agresīvās rīcības pret Ukrainas Jūras spēku kuģiem desmit Ukrainas apgabalos uz 30 dienām ieviests karastāvoklis.

Ārlietu ministrija (ĀM) iesaka Latvijas valstspiederīgajiem izvērtēt braucienu lietderību uz tiem Ukrainas apgabaliem, kuros ir izsludināts karastāvoklis: Vinnicas, Luhanskas, Mikolajivas, Odesas, Sumu, Harkovas, Čerņigovas, Doņeckas, Zaporožjes, Hersonas apgabalu, kā arī uz Kerčas akvatorijas iekšējiem ūdeņiem. Tāpat ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos izvairīties no masu pasākumu apmeklēšanas Ukrainā. Atrodoties Ukrainā, ministrija rekomendē sekot vietējo varas iestāžu norādēm, jo sevišķi apgabalos, kuros izsludināts karastāvoklis, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

“Ņemot vērā nestabilo drošības situāciju Krimas pussalā – šīs Ukrainas teritorijas nelikumīgo aneksiju –, kā arī to, ka šajos apstākļos konsulāro palīdzību ceļotājiem nevar nodrošināt, Ārlietu ministrija aicina atturēties no braucieniem uz Krimu. Saspringtās drošības situācijas dēļ Ārlietu ministrija aicina atturēties no braucieniem arī uz Ukrainas apgabaliem, kuros izsludināts karastāvoklis,” teikts ĀM brīdinājumā. Jāpiebilst, ka ceļojumu brīdinājumam ir rekomendējošs raksturs un tas neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.

Sakarā ar 25. novembrī Kerčas šauruma tuvumā notikušo Krievijas Federācijas kuģu agresīvo rīcību pret Ukrainas Jūras spēku kuģiem 26. novembrī Ukrainas parlaments apstiprināja lēmumu ieviest karastāvokli uz 30 dienām desmit Ukrainas apgabalos.

Uzziņai

Jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, Ārlietu ministrija pirms ceļošanas stingri iesaka:

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI