NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
21. augustā, 2018
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Ārlietas
2
2

Pirmā Latvijas un Igaunijas valdību kopsēde

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latviju un Igauniju vieno ļoti aktīvs politiskais dialogs, kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un cieša partnerība ES un NATO ietvaros. Starp abu valstu nozaru ministrijām, pašvaldībām, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām izveidojusies cieša sadarbība dažādās jomās. Attēlā: Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass (no kreisās) un Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis.

FOTO: Evija Trifanova, LETA

Otrdien, 21. augustā, Rīgā norisinājās Igaunijas un Latvijas valdību tikšanās, kurā diskutēja par abām kaimiņvalstīm nozīmīgiem jautājumiem. Pirmā šāda veida sanāksme, pieminot Latvijas un Igaunijas valstu dibināšanas simtgadi, norisinājās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB).

Abu valdību kopējās sanāksmes darba sesijās, kuras vadīja Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis un Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass, apspriesti jautājumi, kas skar Latvijas un Igaunijas reģionālo sadarbību un drošības stiprināšanu reģionā, kā arī Eiropas Savienības aktualitātes – sadarbība reģionālo enerģētikas un transporta infrastruktūras projektu īstenošanā, digitālās savienojamības attīstīšanā, izaugsmes un konverģences veicināšana ES.

Latvijas un Igaunijas iekšlietu ministri parakstīja abu valdību līgumu par abu valstu iedzīvotāju reģistrā iekļauto datu apmaiņu.

Igaunijas valdības pārstāvji arī pasniedza dāvinājumu LNB Tautas grāmatu plauktam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI