NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
06. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas

Tiešraide: Diskusija par vienlīdzīgu pieeju tiesiskumam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. jūlijā, Rīgā norisinās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), Tiesu administrācijas un Tieslietu ministrijas organizētā augstākā līmeņa diskusija par vienlīdzīgu pieeju tiesiskumam. Diskusiju atklās un tajā piedalīsies tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurria).

Augstākā līmeņa diskusija “Vienlīdzīga pieeja tiesiskumam” ir daļa no pasākuma, kas sākās jau vakar, 5. jūlijā, Rīgā, kad tika pārrunātas tēmas par labāko praksi un attīstību OECD dalībvalstīs un partneru valstīs par iniciatīvu īstenošanu, kas būtiski stiprina sabiedrības pieeju tiesiskumam, vēršot uzmanību uz vajadzību un prioritāšu noteikšanu, kā arī tehnoloģiju ietekmi tiesiskuma nodrošināšanā, tostarp mākslīgā intelekta izmantošanas iespējām.

Diskusijas ietvaros tiks aplūkot šādi jautājumi –  tiesiskuma stiprināšana, sabiedrības izpratne par juridiskajiem jautājumiem, tiesnešu iesaiste, tiesiskuma nodrošināšana mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, iniciatīvas, kas sniedz uzņēmējdarbības sektora pieeju tiesiskumam. Tāpat, noslēdzoties pasākumam, plānots vienoties par turpmāko rīcību minēto jautājumu kontekstā.

Diskusiju ir iespējams vērot arī tiešraidē:

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI