NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
Inese Helmane
LV portāls
28. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Uzņēmējdarbība
6
6

Tiešraide: Pasaules latviešu ekonomikas forums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

28. un 29. jūnijā Valmierā norisinās V Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums. Tas ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem.

īsumā
  • Forums ir iespēja iepazīt gan globālo uzņēmējdarbības vidi, gan Latviju kā vietu biznesa sākšanai, kā arī uzzināt par vietējo produktu eksporta potenciālu.
  • Pirmajā dienā eksperti paneļdiskusijās dalīsies pieredzē par ASV biznesa vidi un Āzijas tirgu.
  • Foruma otrajā dienā, 29. jūnijā, galvenā uzmanība tiks pievērsta Latvijai kā vietai biznesa uzsākšanai, attīstīšanai un izaugsmei.

Forums ir iespēja iepazīt gan globālo uzņēmējdarbības vidi, gan Latviju kā vietu biznesa sākšanai, kā arī uzzināt par vietējo produktu eksporta potenciālu. Paneļdiskusiju dalībnieki būs uzņēmēji un profesionāļi, kuri pieredzi guvuši, strādājot dažādos pasaules tirgos.

Foruma pirmajā dienā paneļdiskusijā, kuru vadīs ASV Federālās vēlēšanu komisijas ģenerālpadomes palīgs Pēteris Blumbergs, pieredzē par ASV biznesa vidi dalīsies tādi globālajā tirgū zināmi nozaru eksperti kā “Merck KGaA” (Vācija) globālā mārketinga direktors Markuss Čens, “ECCO” izpilddirektors Natans Kristensens un “Michelin Global Services” pārstāvis Roberts Kukainis. Par Latvijas pieredzi ASV tirgū stāstīs AS “Valmieras stikla šķiedra” valdes loceklis Ģirts Vēveris.

Otrajā paneļdiskusijā, kuru vadīs Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta vadītāja Valda Liepiņa, Āzijas tirgu iepazīt ļaus Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības vadītāja Singapūrā Lāsma Līdaka, “Ventures Internation Group” pārstāvis Olavs J. Ritenis, SIA “Primekss” pārstāvis Rūdolfs Krēsliņš, “Prinzip Design and Construct Haus” īpašnieks Mārtiņš Tuktēns, SOIA “Balt Wood enterprise” īpašnieks Tomass Freimanis, Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Korejas Republikā Pēteris Vaivars, AS “Latvijas Finieris” pārdošanas direktors Valdis Kulpe un projektu vadītājs naftas un gāzes industrijā Andris Eimanis.

Dalībniekiem būs iespēja apskatīt tautsaimniecības izstādi, kā arī pirmās dienas noslēgumā paredzēta kontaktbirža.

Foruma otrajā dienā, 29. jūnijā, galvenā uzmanība tiks pievērsta Latvijai kā vietai biznesa uzsākšanai, attīstīšanai un izaugsmei. Paneļdiskusijā, kuru vadīs zvērināts advokāts no “Spigulis & Kukainis” Matīss Kukainis, pieredzē dalīsies uzņēmēji, kuri izvēlējušies atgriezties Latvijā. Dalībniekiem būs iespēja dzirdēt “Blue Orange Bank” aktīvu pārvaldīšanas direktoru Paulu Miklaševiču, “Omnium Properties” uzņēmumu grupas galveno vadītāju Aleksi Karlsonu, darba meklētāju portāla “You Move” dibinātāju Jāni Kreili un “AECOM” izpilddirektoru Arni Kākuli.

Paneļdiskusijā par korporatīvo apzinātību un ilgtspējīgu biznesu, kuru vadīs Upsalas Universitātes pētniece Dr. med. Ieva Reine, runās “Urban Earth Consulting AB” vides tehnikas un ilgtspējīgas pilsētas plānošanas konsultante Daina Millers-Dalsjo, biedrības “Latvijas Zaļā josta” projektu direktore Aija Caune, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere un “Ekodizaina kompetences centra” vadītāja Jana Simanovska.

Foruma galvenā moderatore būs Ingrīda Kariņa-Bērziņa, Baltijas advokātu biroju apvienības “Cobalt” partnere un intelektuālā īpašuma un informācijas tehnoloģiju prakses grupas vadītāja Latvijā. I. Kariņa-Bērziņa ir zvērināta advokāte Latvijā un ASV, pasniedzēja Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā un Rīgas Juridiskajā augstskolā. Viņa ir Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes locekle.

Arī otrajā dienā norisināsies tautsaimniecības izstāde. Savukārt foruma izskaņā paredzētas ekskursijas uz vairākiem Vidzemes uzņēmumiem, piemēram, SIA “VALPRO” (metāla apstrādes uzņēmums), SIA “Daiļrade koks” (mēbeļu ražotne), SIA “Valmiermuižas alus” (alus darītava), ZS “Zilūži” (lopkopība, piena produktu ražošana), SIA “Rūjienas saldējums” (saldējuma ražotne) un citiem.

Forumu organizē Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Ārlietu ministrija, Valmieras pilsētas pašvaldība un biedrība “Valmieras Attīstības aģentūra”.

Valmiera ir pirmā vieta Latvijā ārpus Rīgas, kur norit šāda veida forums. Līdz šim tie notikuši Rīgā (2013., 2015.), Melburnā (Austrālija, 2016.) un Čikāgā (ASV, 2017.).

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI