NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
08. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Nodokļi

Drīzumā izsludinās jaunu konkursu uz VID vadītāja amatu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Paula Čurkste, LETA

Saistībā ar Māra Skujiņa, kas tika virzīts uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu, lēmumu 7. jūnijā atsaukt savu kandidatūru, Valsts kanceleja tuvākajā laikā izsludinās jaunu konkursu uz VID vadītāja amatu.

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 9. aprīlī – pēc tam, kad negaidīti mūžībā aizgāja līdzšinējā ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kas iestādi vadīja kopš 2016. gada novembra. Līdz 2. maijam, kas bija kandidātu pieteikumu iesniegšanas termiņš, tika saņemti 19 pieteikumi.

Konkurss norisinājās trīs kārtās, vērtējot pretendentu atbilstību izvirzītajām izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, motivāciju ieņemt šo amatu, vīziju par VID nākotnē un tā prioritātēm, kā arī skatījumu uz valsts pārvaldes darbību kopumā. Konkursa pēdējai kārtai tika izvirzīti četri pretendenti. Šajā kārtā galvenā uzmanība tika veltīta pretendentu vadības kompetencēm, stratēģiskajam redzējumam, spējām un pieredzei komandas vadīšanā un pārmaiņu vadībā. Tāpat konkursa trešajā kārtā konkursa komisija vērtēja pretendentu prasmes attiecību pārvaldīšanā un orientāciju uz rezultātu.

Konkursa komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, bet tās sastāvā darbojās arī pārstāvji no Valsts kases, Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas. Tāpat pretendentu atlases procesā kā neatkarīgi novērotāji piedalījās arī pārstāvji no Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Drošības policijas.

Par atbilstošāko kandidātu VID ģenerāldirektora amatam konkursa komisija vienprātīgi atzina Māri Skujiņu, kas līdz šim bija strādājis ar finanšu vadības un finanšu analītikas jautājumiem SIA “Nordea Finance Latvia” un SIA “Baltcom TV”, kā arī bija Latvijas Televīzijas valdē, kur atbildēja par finanšu un tehnoloģiju jomu. Profesionālo pieredzi M. Skujiņš bija guvis vēl citos uzņēmumos, no kuriem pēdējais bija “Access Bank Azerbaijan”, kur VID ģenerāldirektora amata pretendents bija stratēģisko un attīstības projektu vadītājs un strādāja pie pārmaiņu īstenošanas uzņēmumā.

Konkursa komisijas skatījumā M. Skujiņam ir ļoti atbilstoša un dažādās kompetencēs attīstīta profesionālā pieredze, kas uzskatāma par lielu priekšrocību, vadot tādu institūciju kā VID. Tāpat arī konkursa laikā pretendents demonstrējis spēcīgas vadības prasmes un sniedzis pārliecinošu vīziju par VID darbību un attīstību nākotnē.

Pēc M. Skujiņa lēmuma atsaukt savu kandidatūru iespēja uzrunāt citus konkursa pēdējās kārtas dalībniekus netiek izskatīta. Kā LV portālam norādīja Valsts kancelejas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Pavlova, pēc Finanšu ministrijas lūguma drīzumā tiks izsludināts jauns konkurss uz VID vadītāja amatu. 

Līdz jauna ģenerāldirektora iecelšanai VID ģenerāldirektora pienākumus pilda VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā.

Vairāk par valsts augstākā līmeņa atlases kārtību lasiet LV portāla skaidrojumā “Valsts iestāžu vadītāju atlasi turpmāk organizēs centralizēti”. Līdz šim šādā veidā Valsts kancelejas rīkotajos 17 konkursos vadītāji izraudzīti 11 valsts tiešās pārvaldes iestādēm, piesaistot un motivējot darbam valsts pārvaldē augsta līmeņa profesionāļus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI