NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
27. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Latvijā viesojas Zviedrijas kroņprincese Viktorija un princis Daniels

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Raimonds Vējonis (vidū, pa labi) tikšanās laikā ar Zviedrijas kroņprincesi (vidū, pa kreisi) un princi uzsvēra, ka “Latviju un Zviedriju saista ciešas divpusējās attiecības un ilgtermiņa sadarbība gandrīz ikvienā jomā. Mūs vieno līdzīgas vērtības – demokrātija, brīvība un solidaritāte, un mēs kopā strādājam, lai tās aizstāvētu. Esmu pārliecināts, ka nākotnes izaicinājumus mēs varēsim pārvarēt, sadarbojoties drošības un aizsardzības jomā, kā arī informācijas telpas aizsardzībā un kiberdrošībā”.

FOTO: Ieva Leiniša, LETA

Atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ielūgumam, piektdien, 27. aprīlī Latviju apmeklē Viņas Karaliskā Augstība Zviedrijas kroņprincese Viktorija un Viņa Karaliskā Augstība Zviedrijas princis Daniels.

Augstie viesi ciemojās Rīgas pilī, kur tikās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējones kundzi. Tikšanās laikā Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijai un Zviedrijai ir potenciāls izveidot ciešāku sadarbību inovāciju, digitalizācijas, kā arī jauno tehnoloģiju jomās. R. Vējonis arī uzsvēra, ka gan Latvijai, gan Zviedrijai ir būtiski veidot vienotu un stipru Eiropas Savienību, kā arī turpināt attīstīt transatlantisko sadarbību. Valsts prezidents īpaši atzīmēja Latvijas un Zviedrijas ciešo sadarbību izglītības jomā.

Zviedrijas kroņprinceses Viktorijas un prinča Daniela vizītes programmā ir Rīgas Ekonomikas augstskolas apmeklējums un tikšanās ar Nākotnes līderu akadēmijas programmas pārstāvjiem. Viesi sarūpējuši arī dāvinājumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktam.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI