NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
12. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Mērķis panākt 5% IKP pieaugumu ik gadu. Valdības ziņojums par paveikto un plānoto

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets šodien atbalstīja Ministru prezidenta Māra Kučinska ikgadējo ziņojumu Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto. Nepilnas 37 lappuses garajā dokumentā ir apkopoti būtiskākie un katrā nozarē aktuālākie paveiktie darbi un uzdevumi, kas tika īstenoti valdības pilnvaru laikā. Ziņojumā arī tiek norādīti galvenie darbi, kurus plānots īstenot līdz valdības pilnvaru termiņa beigām.

Pašreizējais Ministru kabinets savu darbu uzsāka 2016. gada 11. februārī.

"Lai arī tautsaimniecība sekmīgi attīstās, tomēr mūsu uzdevums ir neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt iesākto darbu, lai nodrošinātu stabilu iedzīvotāju dzīves kvalitātes pieaugumu," uzsver Ministru prezidents. Ziņojumā norādīts, ka valdības vēlme ir panākt sabalansētu 5% IKP pieaugumu ik gadu vidējā termiņā, Latvijas ekonomikas konkurētspēju balstot uz tehnoloģiskiem faktoriem, ražošanas efektivitāti, inovācijām.

Tas, pēc M. Kučinska domām, ir ļoti ambiciozs mērķis, kas prasa ambiciozu un izlēmīgu rīcību: efektīvāku Latvijas dabas resursu izmantošanu, galaproduktu vērtības palielināšanu, vietējā cilvēkkapitāla attīstību, kas ietver gan produktivitātes pieaugumu, gan darbaspēka profesionālo un iekšējo mobilitāti, inovācijas aktualizēšanu, valstij kā lielo kapitālsabiedrību īpašniekam rādot priekšzīmi privātajiem uzņēmējiem.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, valdība arī 2018. gadā turpinās dialogu ar uzņēmējiem, arodbiedrībām, nevalstiskajām organizācijām un citiem sabiedrības pārstāvjiem.

Ziņojuma struktūra veidota atbilstoši valdības deklarācijā norādītajām piecām prioritārajām valdības darbības jomām:

  1. Tautsaimniecības stiprināšana.
  2. Valsts drošība un nacionālā identitāte.
  3. Demogrāfiskās situācijas uzlabošana un sociālais nodrošinājums.
  4. Reformas izglītībā un zinātnē.
  5. Reformas veselības aprūpē.

Ar pilno ziņojuma versiju iespējams iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI