E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9978
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Soda izciešanas laiku nosaka policija

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2016
Juris

Sveiki! Lieta tāda, ka mani 1.03.2016. atkārtoti gada laikā pieķēra, vadot auto bez tiesībām un bez auto T/A. Administratīvā tiesa notika 17.03.2016. un piesprieda naudas sodu un piecas diennaktis, kuras gribēju "atsēdēt" pēc Lieldienām, jo iecirknī tika veikti remontdarbi un es nestrādāju tajā laikā. Aizgāju, ja nemaldos, uz pēdējiem aprīļa datumiem, man policisti saka, ka vispār nav saņemts iesniegums par manu aizturēšanu. Pāris dienas atpakaļ vēlu naktī man atbrauca pakaļ ekipāža, bet biju darbā. Un darbs man tagad tikai uz sezonu līdz oktobra mēnesim. Cik ilgā laikā man ir "jāatsēž" tās diennaktis, un vai es varu sarunāt pa brīvdienām "sēdēt", jo man diviem bērniem jāpelna maize. Paldies par atbildi!

A
atbild:
20. jūlijā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 317. pants nosaka:

"317.pants. Lēmuma par administratīvo arestu izpildes termiņi

Lēmumu par administratīvo arestu izpilda pēc tam, kad beidzies termiņš tā pārsūdzēšanai apelācijas kārtībā un lēmums nav pārsūdzēts, vai arī ir stājies spēkā apelācijas instances tiesas nolēmums. Ja apelācijas instances tiesa nolēmumu paziņo saīsinātā formā un pilnu nolēmumu sastāda vēlāk, administratīvo arestu izpilda pēc nolēmuma paziņošanas saīsinātā formā. Lēmumu par administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā no lēmuma par administratīvo arestu nodošanas izpildei."

Tā kā administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā, aresta izpildei cilvēks var pieteikties, zināmā mērā vadoties no soda izciešanai izdevīgākā laika. Administratīvo arestu personas izcieš īslaicīgās aizturēšanas vietās, kas nereti mēdz būt pārpildītas, tādēļ soda izciešanas laiku vēlams saskaņot ar policiju. Noteikt, kad tieši sods izciešams, ir policijas kompetencē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas