E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9854
Lasīšanai: 2 minūtes

Personas datu apstrāde jāveic atbilstoši likumam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. jūnijā, 2016
Sergejs

Vai ir pārkāpts Fizisko personu datu aizsardzības likums gadījumā, ja finanšu institūcija nodod trešajai personai (fiziskā persona) datus par savu klientu (tālruņa numurs, vārds, uzvārds)?

A
atbild:
01. jūlijā, 2016

Datu valsts inspekcija paskaidro, ka saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma (turpmāk – FPDAL) 2. panta 3. un 4. punktu personas dati ir jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisko personu, un personas datu apstrāde ir jebkura ar personas datiem veikta darbība. Tādējādi personas vārda, uzvārda, personas koda un citas informācijas, kas attiecas uz šo personu, nodošana ir personas datu apstrāde, un tā ir jāveic atbilstoši FPDAL.

Saskaņā ar FPDAL personas datu apstrāde ir atļauta, ja pastāv kāds no FPDAL 7. pantā noteiktajiem personas datu apstrādes tiesiskajiem pamatiem. Piemēram, ir datu subjekta piekrišana vai datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai.

Vēršam uzmanību, ka Datu valsts inspekcija ir izstrādājusi rekomendāciju „Personas datu definīcija”, kas ir pieejama un ar kuru var iepazīties Datu valsts inspekcijas mājaslapā www.dvi.gov.lv, sadaļas „Jaunumi” apakšsadaļā „Publikācijas”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas