E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9361
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Ģimenes ārsta vizīte arī sociālās gultas pacientam

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. aprīlī, 2016
Kristīna Šaripo

Labdien! Vēlējos noskaidrot, vai ir kāds normatīvais akts, kurš nosaka, ka ģimenes ārstam savs pacients mājas vizītē ir jāapmeklē arī slimnīcā, piemēram, sociālajās gultās? Ja jā, vai šīs vizītes ir pielīdzināmas bezmaksas mājas vizītēm, ja pacients atbilst kādai no maksas atbrīvotajām kategorijām, piemēram, 1. grupas invalīds? Otrs jautājums - vai ģimenes ārstam būtu tiesības atteikties no mājas vizītes pie savā praksē reģistrētā klienta (saistībā ar jautājuma pirmo daļu)?

A
atbild:
25. aprīlī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls
Nacionālais veselības dienests
Māra Āboliņa, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Arī sociālās gultas pacientam pienākas ģimenes ārsta mājas vizītes.

Nacionālā veselības dienesta sabiedrisko attiecību vadītāja Māra Āboliņa skaidro:  “Ja pacienta ģimenes ārsts nevar šīs mājas vizītes nodrošināt, jo pacients faktiski atrodas ārpus ģimenes ārsta apkalpotās teritorijas, tad ieteicams vērsties pie konkrētās teritorijas ģimenes ārsta, kurš var doties mājas vizītē kā pie īslaicīgā pacienta. Tomēr, ja pacients ilglaicīgi uzturas sociālās aprūpes ārstniecības iestādē, ieteicams apsvērt iespēju pārreģistrēties pie ģimenes ārsta, kurš apkalpo attiecīgo teritoriju. 1. grupas invalīdam par mājas vizīti pacienta iemaksa nav jāmaksā, ja vien reģistrējoties pie ģimenes ārsta nav noslēgta vienošanās par samaksu par mājas vizītēm (piemēram, ja pacients nedzīvo ģimenes ārsta apkalpotajā teritorijā).”

Primārās aprūpes organizēšanas kārtība noteikta Ministru kabineta noteikumu Nr. 1529 “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” 3. nodaļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 71 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas