E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9337
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kad var veikt ekspertīzi invaliditātes noteikšanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. aprīlī, 2016
Ludmila

Через сколько после обширного инсульта можно подавать на инвалидность? Человек полнрстью зависит от окружающих, в реабилитации отказано. и кто составляет план?

Cik ilgā laikā pēc plaša insulta var pretendēt uz invaliditāti? Cilvēks pilnībā atkarīgs no apkārtējiem, rehabilitācija ir atteikta. Kas sastāda plānu?

A
atbild:
12. aprīlī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Vai pacientam varētu tikt noteikta invaliditāte, ņemot vērā vispārējo veselības stāvokli, medicīniskās izmeklēšanas un ārstēšanas rezultātus, vispirms izvērtē ģimenes ārsts vai ārstējošais ārsts, kurš lemj par cilvēka nosūtīšanu uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas nodaļu (VDEĀVK) invaliditātes ekspertīzes veikšanai. Invaliditātes ekspertīzes laikā tiek lemts, vai cilvēkam noteikt invaliditāti.

Atbilstoši Ministru kabineta Nr. 805 noteikumu „Noteikumi par prognozējamās invaliditātes, invaliditātes un darbspēju zaudējuma noteikšanas kritērijiem, termiņiem un kārtību” 11. punktam „invaliditātes vai darbspēju ekspertīzi veic personai ar fiziskās vai garīgās veselības traucējumiem, kuru dēļ tā nepārtraukti ārstējusies vismaz sešus mēnešus pirms ekspertīzes veikšanas dienas, tai ir radušies stabili funkcionēšanas ierobežojumi un to apliecina medicīniskie dokumenti”.

Invaliditātes un darbspēju ekspertīzi var veikt ātrāk, ja personai veselības traucējumi ir smagi un ar nelabvēlīgu prognozi vai ir radušies stabili funkcionēšanas ierobežojumi (12. punkts).

Vairāk lasiet LV portāla skaidrojumā „Kā nosaka invaliditāti”.

Labs saturs
2
saistītie raksti
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas