E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9273
Lasīšanai: 2 minūtes
24
24

Zemesgrāmatas saņemšana

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. martā, 2016
Irina Kokina

Labdien, palīdziet man lūdzu. Mana vecmāmiņa uzdāvināja man savu privatizēto dzīvokli, bet viņai nebija zemesgrāmatas apliecība. Un tagad es gribēju saņemt to apliecību. Varētu lūdzu paskaidrot man, kā es to varu izdarīt?

A
atbild:
29. martā, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Civillikuma 994. pants noteic, ka par nekustamā īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemesgrāmatā. Ja Jūsu vecmāmiņa pēc dzīvokļa privatizēšanas neiesniedza nepieciešamos dokumentus Zemesgrāmatas nodaļā, tad arī viņai nav zemesgrāmatas, kas apliecinātu, ka viņa ir dzīvokļa īpašniece. Attiecīgi viņa šobrīd nevar Jums dāvināt dzīvokli.

Šādā gadījumā jāveic dzīvokļa īpašuma ierakstīšana zemesgrāmatā uz vecmāmiņas vārda, informācija par iesniedzamajiem dokumentiem atrodama Zemesgrāmatas mājaslapā. Pēc tam, kad īpašumtiesības būs nostiprinātas uz vecmāmiņas vārda, viņa varēs Jums dāvināt dzīvokli, slēdzot dāvinājuma līgumu.

Plašāks skaidrojums rakstā „Dāvinājuma līgums. Kas jāņem vērā, to noslēdzot?”.

Savukārt, ja zemesgrāmata tika izsniegta, bet vēlāk zudusi, to var atjaunot. Jāgriežas attiecīgajā zemesgrāmatu nodaļā ar iesniegumu. Tajā jānorāda, ka zemesgrāmata ir nozaudēta un persona vēlas, lai tiktu izsniegta atkārtota zemesgrāmatas apliecība.

Par šī dokumenta saņemšanu būs jāmaksā valsts nodeva 7,11 eiro apmērā. Zemesgrāmatu nodaļu kontakti pieejami zemesgramata.lv.

Labs saturs
24
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas