E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9153
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Iesniegums par laulības reģistrāciju jāiesniedz Konsulārajā nodaļā Londonā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2016
Inese

Sakiet, lūdzu, ja esam nolēmuši slēgt laulību baznīcā (Aglonas bazilikā), vai ir nepieciešams iesniegt iesniegumu Latvijas vēstniecībā Londonā? Jo neatrodamies Latvijā, kāzas paredzētas 23.jūlijā.

A
atbild:
11. martā, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likuma 17.pants paredz, ka personām, kuras vēlas noslēgt laulību, personīgi jāiesniedz dzimtsarakstu iestādei noteikta parauga abu parakstīts kopīgs iesniegums. Dzimtsarakstu iestāde šā likuma izpratnē ir arī Latvijas Republikas diplomātiskā un konsulārā pārstāvniecība ārvalstī. Iesniegums jāiesniedz Konsulārajā nodaļā Londonā, kontaktinformācija pieejama Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Iesniedzot iesniegumu, būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība).

Ja personas vēlas noslēgt laulību nevis tajā dzimtsarakstu iestādē, kurā tās iesniedza iesniegumu par laulības noslēgšanu, bet pie garīdznieka, dzimtsarakstu iestāde, kurā iesniegts iesniegums par laulības noslēgšanu, izsniedz tām izziņu par laulības noslēgšanai nepieciešamo dokumentu pārbaudi. Izziņa ir derīga sešus mēnešus no tās izsniegšanas dienas.

Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likuma 20.pantā teikts, ka dzimtsarakstu nodaļa reģistrē arī laulības, kas noslēgtas pie Civillikuma 51.pantā norādīto konfesiju garīdzniekiem.

Civillikuma 41.pants paredz, ka laulību noslēdz ne agrāk kā viena mēneša un ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc iesnieguma un citu laulības noslēgšanai nepieciešamo dokumentu iesniegšanas dzimtsarakstu nodaļā, ja laulības noslēgšanai nav likumā norādīto šķēršļu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas