E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8569
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Samaksa asistentam un pakalpojuma stundu skaits

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2015
Lolita

Labdien! Vēlos uzzināt, kādas izmaiņas 2016.g. gaidāmas asistentu personām ar invaliditāti atalgojumā un vai mainīsies darba stundu maksimālais skaits. Paldies!

A
atbild:
07. janvārī, 2016
Labklājības ministrija
Einārs Grāveris, Sociālo pakalpojumu departamenta vecākais referents

Asistenta atalgojums tāpat kā iepriekš ir noteikts atbilstoši kārtējam gadam valstī noteiktajai minimālajai stundas tarifa likmei normāla darba laika ietvaros.

Pašvaldībai tāpat kā līdz šim ir tiesības paaugstināt atlīdzību asistentam, finansējot asistenta atlīdzības un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu starpību no sava budžeta.

Līdz ar to arī 2016.gadā asistentam tiek noteikta samaksa par asistenta pakalpojuma saņēmējam sniegtā asistenta pakalpojuma stundu skaitu, samaksu aprēķinot atbilstoši stundu skaitam un valstī noteiktajai minimālajai stundas tarifa likmei normāla darba laika ietvaros (5 darba dienas un 40 stundas nedēļā) pakalpojuma sniegšanas laikā (mēnesī).

2016.gadā minimālā stundas tarifa likme tiek aprēķināta atbilstoši Ministru kabineta 2015.gada 24.novembra noteikumos Nr. 656 “Noteikumi par minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu” noteiktajam.  Katram mēnesim aprēķinātā stundas tarifa likme pieejama Labklājības ministrijas mājaslapā.

Pakalpojuma stundu skaits, ko asistents vienā nedēļā var sniegt un persona ar invaliditāti var saņemt, nedrīkst pārsniegt 40 stundas nedēļā. Personām ar invaliditāti izmantojamā asistenta pakalpojuma apjoms (laiks stundās) dažādiem pasākumiem ir pārskatīts, un kritēriji asistenta pakalpojuma apjoma noteikšanai (Ministru kabineta 2012.gada 18.decembra noteikumu Nr.592 "Kārtība, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu pašvaldībā" 1.pielikums) ir izteikti jaunā redakcijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas