E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8476
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Piekritību mantojuma lietā var noteikt pēc pēdējās pieraksta vietas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2015
Dace

Labdien, mantošanas lietā jāiesniedz pierādījumus par mantojuma atstājēja pēdējo dzīvesvietu. Lasot Jūsu portālā skaidrojumus, saprotu, ka ar pierādījumu par mantojuma atstājēja pēdējo dzīvesvietu saprot pēdējo deklarēto dzīvesvietu. Kādu dokumentu jāiesniedz notāram gadījumā, ja persona ir mirusi 1991.gadā? Līdz šim periodam nebija dzīvesvietas deklarācija un iedzīvotāju reģistra datu bāze, saskaņā ar kuru pašvaldība vai PMLP izsniedz šo izziņu. Vai šajā gadījumā par pamatu var kalpot izziņa no arhīva par saimniecības sastāvu, kurā šī persona ir uzrādīta?

A
atbild:
23. decembrī, 2015

Saskaņā ar MK noteikumu Nr.618 “Noteikumi par mantojuma reģistra un mantojuma lietu vešanu” 29.punktu “mantojuma atstājēja pēdējo deklarēto dzīvesvietu apliecina valsts vai pašvaldības iestādes izziņa vai izdruka no Iedzīvotāju reģistra datubāzes, uz kuras notārs norādījis gadu, mēnesi un dienu, kad izdruka veikta”.

Ja mantojuma atstājējs miris 1991.gadā, tad piekritību mantojuma lietā var noteikt pēc viņa pēdējās pieraksta vietas, ko apliecina valsts vai pašvaldības iestādes izsniegta izziņa. Ja šādas ziņas nav saglabājušās, mantojuma lietu iespējams uzsākt pie zvērināta notāra, kas praktizē tās apgabaltiesas teritorijā, kur atrodas mantojamā manta vai galvenā tās daļa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas