E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8465
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Detalizētāku informāciju sniegs PMLP

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2015
Liva

Labdien. Mums ar partneri Kamerūnas pilsoni būs bērniņš. Vēlētos noskaidrot, kādi dokumenti un kur mums jāiesniedz, lai savu partneri varētu reģistrēt kā Eiropas Savienības ģimenes locekli. Mēs neesam precējušies, taču varam pierādīt savu kopdzīvi Eiropas Savienībā. Esmu bijusi uz konsultāciju gan Pilsonības un imigrācijas lietu pārvaldē, kur man ļoti nekompetenta darbiniece atbildēja, ka šajā gadījumā neko nevaram darīt (kolēģe, kas bija aizņemta ar citu klientu, man pateica, ka šāda iespēja pastāv), kā arī rakstīju uz Ārlietu ministriju, kas man atbildēja, ka man jāvēršas iepriekš minētajā Imigrācijas lietu pārvaldē (kaut gan informācija par šo vīzas/uzturēšanās atļaujas veidu bija tieši ĀM mājas lapā). Un, ja būtu iespējams, varbūt es varētu iegūt arī kāda imigrācijas lietās specializēta advokāta kontaktinformāciju. Paldies Jums iepriekš.

A
atbild:
15. decembrī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Ja būtu noslēgta laulība, uzturēšanās atļaujas saņemšanai Latvijā pamats būtu noslēgtā laulība. Nereģistrēta kopdzīve nevar būt pamats uzturēšanās atļaujas saņemšanai. Piedzimstot bērnam, bērna tēvam būs iespēja ik gadu uz sešiem mēnešiem atrasties Latvijā, saņemot attiecīgās atļaujas.

Par uzturēšanās atļaujām atbildīga ir Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), tāpēc ar Jūsu jautājumu vērsāmies tajā.

PMLP norādīja – lai sniegtu informāciju par Jūsu gaidāmā bērna tēva iespējām uzturēties Latvijā, ir nepieciešams noskaidrot visus situācijas apstākļus, tāpēc PMLP Jums iesaka vērsties sev tuvākajā pārvaldes nodaļā, pierakstīties uz konsultāciju sakarā ar uzturēšanās atļauju izsniegšanu un sniegt visu nepieciešamo informāciju speciālistam.

Pierakstīties var jebkurā PMLP teritoriālajā nodaļā, kontaktinformācija pieejama PMLP mājaslapā pmlp.gov.lv, sadaļā kontakti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas