E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7701
Lasīšanai: 3 minūtes

Darba attiecību izbeigšanas termiņš – abu pušu vienošanās

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. jūlijā, 2015
Santa

Labdien! Lūdzu konsultāciju par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu sakarā ar amata vietas likvidāciju. Tātad, vieta tiek likvidēta un darbiniekam tiek piedāvāts cits, līdzvērtīgs amats ar tādu pašu atalgojumu, bet darbinieks tomēr nepiekrīt un vēlas, lai viņš tiktu atbrīvots no darba sakarā ar iedoto uzteikumu sakarā ar vietas likvidāciju, bet neievērojot uzteikuma termiņu mēnesi, bet gan ātrāk. Vai darba devējs var atbrīvot ātrāk, nekā uzteikumā minēts (darba devējs piekrīt, ka darbinieks aiziet ātrāk), bet pamatojoties uz amata vietas likvidāciju un izmaksāt visas kompensācijas. Vai tas iesniegums, kurā darbinieks lūdz sevi atbrīvot citā datumā, nekā tas ir uzteikumā, var tikt iztulkots kā pēc paša vēlēšanās (iesniegumā ierakstīts – lūdzu atbrīvot sakarā ar iedoto uzteikumu)?

A
atbild:
03. augustā, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba attiecību izbeigšana ir abu pušu vienošanās jautājums. Ja darba devējs neiebilst, ka darba attiecības tiek pārtrauktas ātrāk kā vienu mēnesi no uzteikuma saņemšanas brīža, tad nav nekādu šķēršļu. DL 103.panta 4.punkts - darbiniekam un darba devējam vienojoties, darba līgumu var izbeigt arī pirms darba devēja uzteikuma termiņa izbeigšanās. Saņemot darba devēja uzteikumu, pamatojoties uz DL 101.panta 9.daļu, darbiniekam īpašs iesniegums par atbrīvošanu vairs nav jāraksta.

 Atlaišanas pabalsts šādā gadījumā ir izmaksājams DL 112.pantā norādītajos apmēros:

1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;

2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;

3) triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus;

4) četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts vairāk nekā 20 gadus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas