E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7527
Lasīšanai: 3 minūtes
4
4

Papildu pienākumu uzdošanai nepieciešama darbinieka piekrišana

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūlijā, 2015
Diāna

Labdien! Strādāju pakalpojumu sfērā, un darba devējs pieprasa uzkopt mūsu telpas - pildīt apkopējas pienākumus, jo tādas mūsu uzņēmumā nav. Vai es drīkstu atteikties no telpu uzkopšanas, ja manos darba pienākumos tas neietilpst? Papildu samaksa par to netiek piešķirta, bet it kā to drīkst darīt darba laikā, kad nav jāapkalpo klienti, savukārt, ja klienti ir jāapkalpo, sanāk to darīt jau ārpus darba laika.

A
atbild:
10. jūlijā, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba līgumā darbinieks ar darba devēju vienojas par darba pienākumiem, darba laiku un citiem būtiskiem jautājumiem.

Darba tiesisko attiecību pastāvēšanas laikā darba devējam nav atļauts bez darbinieka piekrišanas vienpusējā kārtā mainīt darba līguma nosacījumus, piemēram, uzdot veikt papildu darba pienākumus. Ja darba devējs vēlas darbiniekam uzdot papildu darbus, par to ir jāpanāk vienošanās jeb darbinieka piekrišana un par to ir jānosaka attiecīga piemaksa par papildu darbu. 

Darba likuma 65.panta pirmā daļa nosaka, ka darbiniekam, kas pie viena un tā paša darba devēja līdztekus nolīgtajam pamatdarbam veic papildu darbu, ir tiesības saņemt atbilstošu piemaksu par šāda darba veikšanu. Tas nozīmē, ka jebkurš papildu pienākums  ir uzskatāms par papildu darbu un ir apmaksājams.

Par papildu darbu maksājamās piemaksas apmērs vai aprēķināšanas kārtība Darba likumā nav paredzēta, un tā ir atkarīga no darbinieka un darba devēja savstarpējas vienošanās darba koplīgumā vai darba līgumā.

Papildu darbu var veikt divējādi - vai nu intensīvāk strādājot un to izdarot darba laikā, vai arī strādājot ilgāk par normālo darba laiku. Ja darbinieks sava normālā darba laikā paredzēto darbu nevar veikt, tas nozīmē, ka viņš strādā virsstundas. Līdz ar to darba devējam ir jāsamaksā ne tikai par papildu darbu, bet arī par nostrādātajām virsstundām.

Darbinieks savu tiesību aizsardzībai var vērsties Valsts darba inspekcijā (VDI). Konsultatīvie tālruņi 67 186 522; 67 186 523.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas