E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7119
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Brīvdiena bērna izlaiduma dienā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. maijā, 2015
Ilva Baumane

Labdien! Darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks - 24h strādā un trīs diennakts brīvas. Apmaksātas tiek 23h. Darbinieks saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3.panta 4.daļas 4.punktu (bērna izlaiduma dienā) lūdz piešķirt apmaksātu brīvdienu, kas iekrīt maiņas laikā. Cik stundu gara brīvdiena jāpiešķir darbiniekam? Vai 8 vai 24 stundas? Kā arī cik stundas tiek apmaksātas šādā gadījumā? 24 vai 8 stundas? Paldies.

A
atbild:
18. maijā, 2015
Finanšu ministrija
Maija Straupmane, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3.panta 4.daļas 4.punktu amatpersonai (darbiniekam) var piešķirt vienu apmaksātu brīvdienu bērna izlaiduma dienā. Tādējādi viena apmaksāta brīvdiena bērna izlaiduma dienā atbilstoši normālajam darba laikam atbilst apmaksātai 8 stundu darba dienai.

Attiecīgi summētā darba laika gadījumā, ja darbiniekam ir nepieciešams piešķirt apmaksātu brīvdienu, kura iekrīt viņa maiņas laikā (maiņa 24 stundas), tad nepieciešams grozīt darba izpildes grafiku un piešķirt apmaksātu brīvdienu attiecīgajā dienā, uzskaitot un apmaksājot 8 stundas, savukārt atlikušās maiņas stundas pēc iespējas ātrākā periodā vai četru mēnešu periodā ir attiecīgi jāizlīdzina.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas