E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5680
Lasīšanai: 2 minūtes

Par neizmantoto atvaļinājumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2014
Ilona

Labdien. Es šogad izņēmu 2 nedēļas atvaļinājumu, bet palika vēl 2 nedēļas, kuras bija paredzētas jūlijā izņemt. Bet no jūnija mēneša esmu uz slimības lapas, visticamāk, ka līdz gada beigām darbu neuzsākšu. Decembrī plānots DEĀks. Kā ir šādā gadījumā ar atvaļinājumu, vai tas pāriet uz nākamo gadu? Kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu jau laikam nepienākas, jo saņemu slimības pabalstu.

A
atbild:
19. janvārī, 2015
Valsts darba inspekcija
Uģis Kozlovskis, eksperts ārējo sakaru jautājumos

Saskaņā ar Darba likuma 149.pantu ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām. Darbiniekam un darba devējam vienojoties, ikgadējo atvaļinājumu var piešķirt pa daļām, taču viena no atvaļinājuma daļām kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām nedēļām.

Tā kā Jūs objektīvu apstākļu dēļ neesat varējusi izmatot ikgadējā atvaļinājuma atlikušās divas nedēļas, tad tās pārceļas uz nākamo gadu. Pārcelto atvaļinājuma daļu pēc iespējas pievieno nākamā gada atvaļinājumam.

Vienlaikus norādām, ka ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks atvaļinājumu nav izmantojis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas