E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5416
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ekonomika

Meža parkam jābūt pieejamam sabiedrībai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2014
Andris

Privātā mežā blakus viesu namam vēlos ierīkot privātu meža parku, kuru plānoju arī iznomāt pasākumiem. MK noteikumos Nr.123 nekas par to nav minēts. Vai man tas ir kaut kur jāsaskaņo?

A
atbild:
20. oktobrī, 2014
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Zemkopības ministrijas Meža departamentā skaidro: „Meža likuma 1.pants nosaka, ka mežaparks ir sabiedriskas vai kultūrvēsturiskas nozīmes meža teritorija, kurā ir labiekārtojuma elementi un kuru sabiedrība izmanto rekreācijai. Likuma 38.pants nosaka, ka mežaparku izveido vietējā pašvaldība pēc vienošanās ar zemes īpašnieku, izdodot saistošos noteikumus par konkrēta mežaparka izveidošanu, apsaimniekošanu un aizsardzību. Meža likuma izpratnē mežaparks ir publiski pieejama teritorija.”

Ministrijā informē, ka privātā meža īpašnieks pēc saviem ieskatiem mežā var ierīkot labiekārtojuma elementus un to izmantot rekreācijai, tai skaitā publisku pasākumu rīkošanai. Ja teritorijai nav noteikts mežaparka statuss ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, tad mežu apsaimnieko pēc vispārējiem meža apsaimniekošanas nosacījumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas