E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5198
Lasīšanai: 2 minūtes

Kad iespējams atcelt izsoli

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. septembrī, 2014
Laima

Labdien! Nopirku īpašumu, bet vēl neierakstīju zemesgrāmatā. Tagad uzzināju, ka īpašums komunālo parādu dēļ izlikts izsolē kā iepriekšējam īpašniekam piederošs. Vai un kā varu apturēt izsoli? Paldies.

A
atbild:
16. septembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Vai nu Jūs labi apzinājāties, ko pērkat – īpašumu ar komunālo maksājumu parādiem, vai arī esat nopirkusi „kaķi maisā”.

Jebkurā gadījumā saskaņā ar Civillikuma 994.pantu par nekustamā īpašuma īpašnieku atzīstams tikai tas, kas par tādu ierakstīts zemesgrāmatā. Līdz ierakstīšanai zemesgrāmatā Jums kā nekustamā īpašuma ieguvējam pret trešajām personām nav nekādu tiesību – Jūs nevar izlietot nevienu no priekšrocībām, kas saistītas ar īpašumu, un Jums jāatzīst par spēkā esošu visu uz šo nekustamo īpašumu attiecošās tās personas darbību, kura zemesgrāmatā ierakstīta kā nekustamā īpašuma īpašnieks.

Var pastāvēt vairāki apstākļi, kuru dēļ izsludinātā izsole ir atceļama. Viena no iespējām ir, ka parādnieks pirms izsoles ir samaksājis parādu un tiesas sprieduma izpildes izdevumus. Tādējādi atbilstoši Civilprocesa likuma 582.panta ceturtajai daļai, "ja parādnieks pilnībā samaksā parādu un tiesas sprieduma izpildes izdevumus pirms apķīlātās mantas pārdošanas, pārdošana apturama un apķīlātā manta atdodama parādniekam".

Otra iespēja ir, ka zvērinātam tiesu izpildītājam pirms izsoles ir iesniegts tiesas vai tiesneša lēmums par izpildu darbības atlikšanu vai mantas pārdošanas apturēšanu, vai arī tiesas lēmums par sprieduma izpildes apturēšanu. Līdz ar to zvērināts tiesu izpildītājs atbilstoši Civilprocesa likuma 559.panta pirmajai daļai izpildu darbības atliek vai atbilstoši Civilprocesa likuma 560.panta pirmās daļas 4.punktam aptur izpildes lietvedību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas