E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4759
Lasīšanai: 2 minūtes
14
14

Maksājumi - darba attiecību izbeigšanas dienā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūlijā, 2014
GITA PAVLOVA

Labdien! Sakiet, lūdzu, ja darba devējs nepagarina līgumu, cik ilgā laikā tam jāizmaksā iepriekšējā alga? Un, ja iesniedz atlūgumu, tad cik ilgā laikā jāizmaksā alga un kompensācija, ja tāda pienākas?

A
atbild:
08. jūlijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba likuma 128.pantā noteikts:

  • Atlaižot darbinieku no darba, visas naudas summas, kas viņam pienākas no darba devēja, izmaksājamas atlaišanas dienā. Ja darbinieks atlaišanas dienā nav veicis darbu, viņam pienākošās naudas summas izmaksā ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tam, kad darbinieks pieprasījis aprēķinu.
  • Ja, atlaižot darbinieku no darba, radies strīds par viņam pienākošos naudas summu apmēru, darba devējam šā panta pirmajā daļā noteiktajā laikā ir pienākums izmaksāt to naudas summu, kuru puses neapstrīd.
  • Ja darba tiesiskās attiecības izbeigušās un darba samaksa darba devēja vainas dēļ nav laikus izmaksāta, viņam ir pienākums atlīdzināt darbiniekam radušos zaudējumus.

Likuma 129.pantā noteikts darba devēja pienākums pēc darbinieka rakstveida pieprasījuma triju darba dienu laikā izsniegt rakstveida izziņu par tiesisko attiecību ilgumu, veikto darbu, dienas un mēneša vidējo izpeļņu, ieturētajiem nodokļiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanu un darba tiesisko attiecību izbeigšanas pamatu. 

Par darba tiesisko attiecību izbeigšanu savā konkrētajā situācijā varat uzzināt Valsts darba inspekcijā. Konsultatīvie tālruņi 67 186 522; 67 186 523.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas