E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4228
Lasīšanai: 2 minūtes

Par pasta sūtījumiem uz Ālandu salām

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. aprīlī, 2014
Modris Zalmezs

Esmu Ālandu salās, strādāju uz 6 mēnešiem un vēlos, lai mana sieva pa pastu man atsūta Latvijā veikalā pirktas cigaretes. Vai drīkst vispār sūtīt pa pastu cigaretes uz Ālandu salām   un cik daudz? Jau iepriekš pateicos.

A
atbild:
22. aprīlī, 2014
VAS "Latvijas pasts"
Agija Tērauda, sabiedrisko attiecību speciāliste

Katras valsts vai administratīvās teritorijas, kā šajā gadījumā – Ālandu salu, pasta operators, kravu un avio pārvadātāji nosaka preču sūtīšanas ierobežojumus, kas ir saistoši klientiem un arī „Latvijas Pastam”. Ierobežojumi attiecas uz dažādām precēm – pārtiku, šķidrumiem un alkoholu, tabakas izstrādājumiem, medikamentiem, apģērbu un apaviem, vērtslietām u.c.

Pirms preces izsūtīšanas ir svarīgi pārliecināties, vai saņēmējas valsts pasta operators vispār pieņem nosūtīšanai pa pastu konkrētās preces, tāpēc arī pasta nodaļā sūtījums, kurš tiek sūtīts uz ārvalstīm, ir jāuzrāda atvērtā veidā. Tādējādi pasta darbinieks var konstatēt, vai sūtījumā nav preces, kuras nepieņem saņēmējvalsts pasta operators, vai ko aizliedz pārsūtīt kravu un avio pārvadātāji. Pretējā gadījumā sūtījumu, kurš satur neatļautas preces, var aizturēt arī muitas vai Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki, konfiscējot aizliegtās preces vai apturot sūtījuma tālāku pārsūtīšanu.

Uz Ālandu salām pa pastu atļauts nosūtīt tabakas izstrādājumus šādā daudzumā:

  • 200 gab. cigarešu vai
  • 100 gab. cigarillu, vai
  •  50 gab. cigāru, vai
  •  250 gramu smēķējamās tabakas.

 Detalizētu pārsūtāmo priekšmetu aizliegumu sarakstu katrai valstij iespējams noskaidrot jebkurā pasta nodaļā vai zvanot pa „Latvijas Pasta” informatīvo tālruni 67008001, 27008001.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas