E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3938
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Pašvaldības un valsts atbalsts privātam bērnudārzam no 1,5 gada

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2014
Alina Viegzdina

Labdien! Vēlos bērnu laist privātajā bērnudārzā, pirms viņš ir sasniedzis pusotra gada vecumu. Vai tas nozīmē, ka valsts un pašvaldības līdzfinansējums mums nepienākas? Esam rindā arī pašvaldības bērnudārzos.

A
atbild:
17. martā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Bērna vecums, no kura pašvaldība līdzfinansē pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei, ja tā bērnam nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā, ir noteikts Ministru kabineta noteikumu Nr.1523 "Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei" 1.punktā. Atbalsts paredzēts bērniem no pusotra gada līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai. Papildus pašvaldības līdzfinansējumam tiek noteikts arī valsts atbalsts 2014. un 2015.gadā.

Līdz ar to, ja bērns vēl nav sasniedzis pusotra gada vecumu, līdzfinansējums pagaidām nepienākas. Uz to var pretendēt tad, kad bērnam apritēs pusotrs gads un joprojām nebūs nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Bērnam jābūt reģistrētam bērnudārzu rindā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas