E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3871
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Alimentu piedziņa, ja atbildētājs dzīvo citā valstī

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. februārī, 2014
SANTA SKRUĻA

Dēlam š.g. 24.martā paliks 18 gadi. Uzturlīdzekļu garantijas fonds vairs tēva vietā uzturlīdzekļus nemaksās. Dēls pats sniegs tiesā prasības pieteikumu uzturlīdzekļiem. Pēc tiesas sprieduma tiks izsniegts izpildu raksts par uzturlīdzekļu piedziņu. Kur sūtīt izpildu rakstu, ja atbildētājs dzīvo ārzemēs?

A
atbild:
05. martā, 2014
Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija
Baiba Valentinoviča, Juridiskās nodaļas vadītāja

Ja tēvs, kurš dzīvo ārzemēs, labprātīgi nemaksās tiesas spriedumā noteiktos uzturlīdzekļus vai uzturēšanas pienākumu pildīs neregulāri, dēlam būs jānodod šis spriedums piespiedu izpildei tēva dzīvesvietas valstī. Tas nozīmē, ka būs jāsagatavo dokumenti attiecīgās valsts valodā un tie jāiesniedz attiecīgās valsts kompetentajā iestādē.

Ja tēva dzīvesvieta ir kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm, dēls varēs vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā (turpmāk – fonda administrācija), kas palīdzēs sagatavot pieteikumu Latvijas tiesas sprieduma nodošanai piespiedu izpildei tēva dzīvesvietas valstī saskaņā ar Padomes 2008.gada 18.decembra Regulu (EK) Nr.4/2009 par jurisdikciju, piemērojamiem tiesību aktiem, nolēmumu atzīšanu un izpildi un sadarbību uzturēšanas saistību lietās. Pēc pieteikuma sagatavošanas fonda administrācija to pārsūtīs uz attiecīgo dalībvalsti, kur kompetentās iestādes mēģinās panākt, ka tēvs maksā uzturlīdzekļus Latvijas tiesas spriedumā noteiktajā apmērā.

Lai saņemtu konsultāciju par pieteikuma sagatavošanu un nepieciešamajiem dokumentiem, lūdzam sazināties ar fonda administrācijas darbiniekiem (tālr. 67830630; 67814980 katru darba dienu no plkst. 8.30 līdz 17.00).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas