E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3106
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Ceļa zīmi par īpašām atļaujām uzstādīt ir iespējams

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. oktobrī, 2013
A.E.

Labdien! Man ir īpašums - autostāvvieta pie daudzdzīvokļu mājas, kura reģistrēta zemesgrāmatā, bet biežāk mana vieta ir aizņemta, jo nav nekādas zīmes, ka tas ir privātīpašums. Vai ir iespējams uzlikt zīmi uz savu vietu, ka novietot stāvēšanai drīkst tikai tās automašīnas, kurām ir piešķirta attiecīgā atļauja. Ja jā, tad kur var dabūt atļauju. Paldies!

A
atbild:
04. novembrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jūs drīkstat uzstādīt ceļa zīmi, kas norāda, ka stāvvietā auto atļauts novietot tikai ar īpašām atļaujām. Par to, kā to izdarīt, varat izlasīt LV portāla rakstā „Ceļazīme privātā teritorijā - kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.

Ja katram no mājas dzīvokļu īpašniekiem arī auto novietošanai paredzētā zemes platība kā atsevišķs īpašums reģistrēta zemesgrāmatā, tad autostāvvieta nav mājas kopīpašuma daļa un nav nepieciešams visas dzīvokļu īpašnieku kopības 100% balsojums par šādas ceļa zīmes uzstādīšanu.

Taču acīmredzot būs ērtāk un pareizāk, ja tie dzīvokļu īpašnieki, kuriem ir šādas auto stāvvietas, ar nepieciešamajiem dokumentiem kolektīvi vērsīsies valsts a/s "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes organizācijas pārvaldē, lai saņemtu atļauju uzstādīt ceļa zīmi, kas nosaka nepieciešamo atļauju skaitu visām stāvvietām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas