E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2928
Lasīšanai: 2 minūtes

Jūrnieku kursu apliecību izsniedz latviešu un angļu valodā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. oktobrī, 2013
Normunds Taurītis

Labdien. Mācību iestādes pēc apmācības programmas apguves apmācītajai personai izsniedz kursu apliecību. Vai izsniedzamajās kursu apliecībās informācijai, kas attiecas uz mācību iestādes juridisko adresi, tālruni, e-pastu, mājaslapas adresi internetā, ir jādublējas gan latviski, gan angliski? Papildus norādu, ka kursu apliecībām ir starptautisks pielietojums.

A
atbild:
11. oktobrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Ministru kabineta 2008.gada 22.decembra noteikumu Nr.1065 „Noteikumi par jūrnieku profesionālās sagatavošanas programmu sertificēšanu un uzraudzību” 8.2.punkts noteic, ka personai, kura apguvusi mācību kursu programmu, izsniedz valsts atzītu kursu apliecību. Šo noteikumu 1. un 2.pielikumā ir norādīts, ka kursu apliecību izsniedz latviešu un angļu valodā. 

Latvijas Jūras administrācijas juriskonsulte Mairita Baltā norāda, ka jūrniecība ir starptautiska un jūrniecībā oficiālā valoda ir angļu valoda, tādēļ kursu apliecības tiek dublētas angliski. 

Ņemot vērā, ka kursu apliecības izdod divos dokumentos latviešu un angļu valodā, visu kursu apliecībā ietverto informāciju dublē angļu valodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas