E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28612
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Pirmsskolas mūzikas pedagoga darba slodze

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2023
Zanda

Kāda ir mūzikas skolotāja slodze pirmsskolā? Vai noteikumi par pedagogu slodzi 36 kontaktstundas/40 darba stundas nedēļā (ieskaitot gatavošanos nodarbībām) attiecināmi arī uz mūzikas skolotāju pirmsskolā? Vai mūzikas skolotāja slodze tiek aprēķināta no vadīto nodarbību skaita? Piemēram, vai sešas vai deviņas grupas ir viena slodze? Viena novada teritorijā situācijas ir dažādas. Citam pedagogam darba slodze tiek aprēķināta tad, ja mūzikas nodarbības divas reizes nedēļā tiek vadītas sešām grupām, turpretī citam, ja nedēļā mūzikas nodarbības divas reizes tiek vadītas deviņām grupām. Teorētiski tas ietilpst 36 stundu grafikā, bet, vai tas ir godīgi? Vai ir izstrādāta konkrēta sistēma, cik grupām mūzikas skolotājs nedēļā ir tiesīgs vadīt nodarbības? Vai slodze tomēr tiek aprēķināta, ņemot vērā 36 astronomisko stundu modeli, un tajā drīkst iekļaut kaut 20 nodarbību nedēļā?

A
atbild:
17. februārī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 15. punktā noteikts, ka pedagoga darba slodzi astronomiskajās stundās plāno izglītības iestādes vadītājs sadarbībā ar pedagogu, nosakot darba pienākumus gada laikā.

Minēto noteikumu 32.4. punkts noteic, ka pirmsskolas izglītības pedagogiem ir 40 darba stundas nedēļā – darba stundas ar izglītojamiem (atbilstoši šo noteikumu 3. pielikumā norādītajam darba slodzes sadalījumam) un darba stundas, lai sagatavotos nodarbību vadīšanai. MK noteikumu Nr. 445 3. pielikuma 8. punktā ir noteikts, ka pirmsskolas pedagoga darba slodze ir 40 stundas nedēļā, t. sk. 34 stundas mācību nodarbību vadīšanai. Kopējā gada slodze ir noteikta 1760 stundu apmērā. Izglītības iestādes vadītājam un pedagogam vienojoties, darba slodzi nedēļā mācību stundu/nodarbību vadīšanai var palielināt, bet ne vairāk par divām stundām.

Pirmsskolas mūzikas skolotājam nav noteikta no citiem pirmsskolas pedagogiem atšķirīga darba slodze.

Taču jāņem vērā minēto noteikumu 50. punktā noteiktais, ka šo noteikumu 3. pielikuma 8. punktu par pirmsskolas izglītības pedagoga darba slodzi nedēļā mācību stundu/nodarbību vadīšanai 34 stundu apmērā piemēro no 2023. gada 1. septembra. No 2023. gada 1. janvāra līdz 2023. gada 31. augustam pirmsskolas izglītības pedagoga darba slodzi, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei, nosaka saskaņā ar šo noteikumu 3. pielikuma redakciju, kas bija spēkā līdz 2022. gada 31. decembrim. Tātad līdz š. g. 31. augustam pirmsskolas pedagogam mācību nodarbību vadīšanai vēl tiek plānotas 36 stundas nedēļā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas