E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28337
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kas ir atbildīgs par bojājumiem remontdarbu laikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2023
Artūrs

Dzīvoklī koplietošanas inženierkomunikāciju nomaiņas rezultātā ir demontēts panelis (kas sedz cauruļu šahtu) un sēžampods (sasists demontāžas laikā), radušies kosmētiskie defekti. Vai remontdarbu izmaksas ir jāsedz pārvaldniekam vai dzīvokļa īpašniekam? Tualetē nekādi uzlabošanas darbi pēc mājas celtniecības netika veikti. Kādi normatīvie akti regulē šādas darbības? Paldies par atbildi!

A
atbild:
25. janvārī, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Ar visiem dokumentiem, kas apliecina remontdarbus un to laikā radušos bojājumus, jums būtu jāvēršas pie kvalificēta jurista vai zvērināta advokāta, kurš izsvērtu, vai ar prasījumu ir vērts vērsties tiesā vai ir vajadzīgs sertificēta būvspeciālista atzinums.

Uz jūsu jautājumu ir iespējams atbildēt tikai teorētiski. Dzīvokļa īpašuma likuma 10. pantā noteikts, ka dzīvokļa īpašniekam ir pienākums nodrošināt pārvaldniekam iespēju veikt dzīvokļa īpašumā darbības, kas nepieciešamas ar dzīvojamās mājas ekspluatāciju saistītu komunikāciju, būvkonstrukciju un citu elementu ierīkošanai un normālai funkcionēšanai, kā arī nodrošināt iespēju apsekot dzīvokli.

Savukārt Civillikuma 1779. pants nosaka: “Katram ir pienākums atlīdzināt zaudējumus, ko viņš ar savu darbību vai bezdarbību nodarījis.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas