E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27997
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Par braukšanu reibumā atņemtas apliecības (tiesību) atjaunošana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2022
Liene

Labdien!

Par braukšanu dzērumā atņemtas tiesības uz četriem gadiem. 2023. gada martā paliek trīs gadi. Cik saprotu, pēc trim gadiem var iziet veselības pārbaudi un nokārtot teorētisko eksāmenu. Vai līdz laikam, kad tiek atļauts nokārtot braukšanas eksāmenu, tiek izsniegtas t. s. “baltās tiesības”?

A
atbild:
19. decembrī, 2022
Signe Krūzkopa
LV portāls

Lai atjaunotu vadīšanas tiesības pēc to atņemšanas, neatkarīgi no kategorijas, jāveic pirmstermiņa veselības pārbaude, jānokārto B kategorijas teorētiskais un vadīšanas eksāmens. Ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai AM, A1, A2, A vai B1 kategorija, jākārto attiecīgajai kategorijai atbilstošs teorētiskais un vadīšanas eksāmens, bet ja vadītāja apliecībā atzīmēta tikai TRAM vai TROL kategorija, personai jākārto attiecīgajai kategorijai atbilstošs teorētiskais eksāmens.

Eksāmenus var kārtot kādā no CSDD klientu apkalpošanas centriem, kurā sniedz kvalifikācijas pakalpojumus. Pirms vadīšanas eksāmena kārtošanas jābūt saņemtai braukšanas mācību atļaujai.

Pirmstermiņa pārbaude jāveic ārstniecības iestādē izveidotā specializētā medicīniskajā komisijā (sk. sarakstu).

Pēc pirmstermiņa veselības pārbaudes sekmīgas veikšanas pretendents var pieteikties uz teorētisko eksāmenu. Pēc teorētiskā eksāmena nokārtošanas un tikai pēc lieguma termiņa beigām pretendents var saņemt braukšanas mācību atļauju, kā arī pieteikties uz vadīšanas eksāmenu un to kārtot.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas