E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27964
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Dienesta viesnīcas pedagogam nepieciešamā izglītība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. novembrī, 2022
Pēteris

Kāda izglītība nepieciešama dienesta viesnīcas pedagogam? 2018. gada 11. septembra Ministru kabineta noteikumos Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” nav nekas atrunāts par dienesta viesnīcas pedagogiem – nav zināms, kāda izglītība ir vajadzīga šādam amatam. Tā kā nav minēts, ka būtu nepieciešama augstākā pedagoģiskā izglītība, vai ir interpretējams, ka pietiek ar 72 stundu apjomā apgūtu pedagoģisko izglītību?

A
atbild:
15. decembrī, 2022
Sarmis Mikuda
LV portāls

Atbilstoši Izglītības likuma 48. pantā noteiktajam par pedagogu var strādāt persona, kura ieguvusi vai iegūst pedagoģisko izglītību, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām.

Internāta, dienesta viesnīcas skolotājs (profesiju klasifikatora kods: 2359 07) ir pedagogu amatiem pielīdzināms amats izglītības iestādē. Tas noteikts MK noteikumu Nr. 354 “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu” pielikuma “Pedagogu profesiju un amatu saraksts” 9.6. punktā. Līdz ar to, lai varētu strādāt par dienesta viesnīcas pedagogu, ir nepieciešama augstākā pedagoģiskā izglītība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas