E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27922
Lasīšanai: 2 minūtes

Kopīpašuma lietošanas kārtības noteikšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2022
Artūrs

Ko darīt, ja pie daudzdzīvokļu mājas ir iekārtota stāvvieta ar zīmēm un atļaujām, taču man atļauja nav izsniegta, pamatojoties uz atzinumu, ka visiem nepietiktu vietas, un tas tika izvērtēts pēc tā, kurš mājā ir ilgāk dzīvojis? Vācot parakstus par stāvvietas iekārtošanu, nekas tāds netika minēts. Dzīvoklis ir nopirkts, nevis īrēts, arī man pieder daļa zemes.

A
atbild:
23. novembrī, 2022

Lēmumu par kopīpašuma lietošanas kārtības noteikšanu dzīvokļu īpašnieku kopība pieņem uz Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta pamata, lēmums ir pieņemts, ja par to ir nobalsojuši ¾ no visiem dzīvokļu īpašniekiem (Dzīvokļa īpašuma likuma 17. panta 71 daļa). Minētais lēmums skar kopīpašumu un ar to tiek noteiktas kopīpašuma individuālās lietošanas tiesības (izdodamo atļauju skaits uz visiem dzīvokļu īpašniekiem). Lemjot par šādas kārtības noteikšanu (vai lēmuma pieņemšanu par stāvvietu izveidošanu), ja jau iepriekš ir saprotams, ka visiem īpašniekiem (vai tiem, kuri tās vēlas izmantot) nepietiks izveidoto stāvvietu, būtu nepieciešams šo jautājumu izlemt (kuriem dzīvokļu īpašniekiem tiks piešķirtas atļaujas) dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē.

No uzdotā jautājuma saprotams, ka dzīvokļu īpašnieki (kopsapulcē) nav vienojušies par kopīpašumā esošās daļas lietošanas kārtības noteikšanu dzīvokļu īpašnieku starpā, ir tikai pieņemts lēmums par autostāvvietas būvniecību, taču, kuriem dzīvokļu īpašniekiem tiks piešķirtas tās lietošanas tiesības, kopsapulcē netika lemts. No minētā secināms, ka šī jautājuma izskatīšana ir jāpieprasa dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē. Ja jautājumu neizdodas atrisināt dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, tad tas izlemjams tiesas ceļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas