E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27799
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

UGF uzturlīdzekļi, ja dzimšanas apliecībā nav norādīts kāds no bērna vecākiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. novembrī, 2022
Darina

Labdien! Brāļa civilsievai ir viens bērns (nepilni 3 gadi) no cita vīrieša un viens bērns (3 mēneši) no brāļa. Ar pirmo bērnu viņa palika stāvoklī, kad bija nepilngadīga, un viņas puisis nebija Latvijas iedzīvotājs. Puisis aizbrauca prom no Latvijas, un viņa nezina, kā viņu atrast un kur meklēt. Dzimšanas apliecībā bērna tēva vārds nav ierakstīts. Vai šajā situācijā no valsts var saņemt uzturlīdzekļus?

A
atbild:
09. decembrī, 2022

Ja bērna dzimšanas apliecībā nav ierakstīts bērna tēvs, tad saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas mājaslapā norādīto, uzturlīdzekļus no valsts puses nav iespējams saņemt.

Uzturlīdzekļu garantijas fonda likuma 5. panta otrās daļas 1. punkts nosaka, ka Fonda administrācijai ir pienākums piedzīt no parādnieka uzturlīdzekļus, kurus parādniekam saskaņā ar Fonda administrācijas lēmumu ir pienākums maksāt bērna uzturam un kuri viņa vietā šī likuma 11. pantā noteiktajā kārtībā ir izmaksāti no Fonda, kā arī par tiem aprēķinātos likumiskos procentus. Attiecīgi, ja nav zināms bērna tēvs un tas nav norādīts dzimšanas apliecībā, Uzturlīdzekļu garantijas fondam nav iespējams noteikt parādnieku, uz kuru vērst piedziņu par uzturlīdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas