E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27649
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ja karstais ūdens ir ar rūsu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2022
Jūlija

Sveicināti! Daudzdzīvokļu mājā ir nodibināta biedrība, kas veic mājas apsaimniekošanu. Jau otro mēnesi visā mājā karstais ūdens no krāna nāk ar rūsu. Biedrības valdes priekšsēdētāja šajā situācijā negrasās rīkoties, kaut arī esam vairākkārt sūdzējušies par ūdens kvalitāti. Kā šajā situācijā var rīkoties? Vai ir kādi noteikumi un pārbaudes ūdens kvalitātei? Ja tiks saņemts atzinums par ūdens slikto kvalitāti, kurā iestādē ir jāvēršas, lai panāktu, ka problēma tiek atrisināta? Pateicos par atbildi!

A
atbild:
20. oktobrī, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Konkrētās pilsētas ūdensapgādes uzņēmums atbild par ūdens kvalitāti līdz mājas ievadam. Ir iespējams lūgt pārbaudīt uzņēmumam piegādātā ūdens kvalitāti.

Savukārt, ja problēma ir mājas iekšējā ūdensvada stāvoklī, ir jāvēršas pie nama pārvaldnieka.

Nereti, izveidojot biedrību, tās biedriem nav profesionālo iemaņu vai kapacitātes, lai apsaimniekotu māju. Tādēļ par to, kurš būs apsaimniekotājs, būtu jālemj dzīvokļa īpašnieku kopībai, iepriekš ir skaidrots LV portāla publikācijā “Dzīvokļu īpašnieku biedrība un dzīvokļu īpašnieku kopība – kas un par ko lemj”. Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas modeļi var būt dažādi. Pārvaldīšanas darbības var veikt dzīvokļu īpašnieku biedrības, kooperatīvās sabiedrības, kapitālsabiedrības, piemēram, sabiedrība ar ierobežotu atbildību, un fiziskās personas.

Ekonomikas ministrija skaidro: Gadījumā, ja pārvaldnieks nepienācīgi veic viņam uzdotās pārvaldīšanas darbības vai citus likumā noteiktos pārvaldnieka pienākumus, piemēram, neved mājas lietu, nereģistrējas Dzīvojamo māju pārvaldnieku reģistrā vai arī nesniedz jebkura veida informāciju, dzīvojamās mājas īpašnieks var izbeigt ar viņu pārvaldīšanas līgumu un uzticēt mājas pārvaldīšanu citai personai. Dzīvojamās mājas īpašnieks savu pilnvarojumu pārvaldniekam var atsaukt jebkurā laikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas