E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27640
Lasīšanai: 4 minūtes
1
1

Darbinieka veselības stāvokļa novērtēšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2022
Meita

Ļoti skumji, bet tāda ir dzīve...
Darba devējs ignorēja darba ņēmēja veselības stāvokļa pasliktināšanos (sūdzības par sāpēm), kā rezultātā ir iestājusies darba ņēmēja nāve.
Uzskatu, ka šāda situācija ir darba devēja drošības pārkāpums un pat nolaidība.
Kā šādu darba devēju var saukt pie atbildības?

A
atbild:
27. oktobrī, 2022
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Klientu atbalsta nodaļas vadītāja

No jūsu sniegtās informācijas nav konstatējams, vai darbiniekam darba vietā palika slikti saistībā ar vispārēju veselības stāvokļa pasliktināšanos vai veselība pasliktinājās darba vides riska faktora iedarbības rezultātā, vai bija kāds ārkārtējs notikums, kas varēja veicināt veselības stāvokļa pasliktināšanos.

Ja darbiniekam pasliktinājās veselības stāvoklis, tad darbiniekam par to bija jāinformē darba devējs un nekavējoties jāsazinās ar ģimenes ārstu. Veselības stāvokļa pasliktināšanās ir objektīvs iemesls neierasties darbā vai atstāt darba vietu, par to informējot darba devēju, un nekavējoties vērsties pie ārsta. Ārsts lemj jautājumu par darbnespējas lapas izsniegšanu saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība”.  Darbnespējas lapa ir attaisnojošs iemesls, lai neierastos darbā.

Ja veselības stāvoklis pasliktinājies ārkārtēja notikuma, darba vides riska faktora ietekmē, piemēram, ieelpoja ķīmisku vielu, tad darbiniekam vai viņa tiešajam vadītājam par to bija jāziņo darba devējam un jāsniedz pirmā palīdzība un medicīniskā palīdzība (nogādājot cietušo ārstniecības iestādē vai izsaucot neatliekamo medicīnisko palīdzību).

MK noteikumu Nr. 950 “Nelaimes gadījumu darbā izmeklēšanas un uzskaites kārtība” 2. punktā ir noteikts, ka nelaimes gadījums šo noteikumu izpratnē ir darba vietā vienas darba dienas vai maiņas laikā noticis ārkārtējs notikums, pēc kura personai radušies veselības traucējumi, vai pastāv veselības traucējumu iestāšanās varbūtība (inficēšanās risks), vai iestājusies iesaistītās personas nāve. Saslimšana ar infekcijas slimību uzskatāma par nelaimes gadījumu darbā tikai tad, ja šāda saslimšana ir saistīta ar konkrēti identificējamu ārkārtēju notikumu darba veikšanas laikā un šis notikums ir tiešā cēloņsakarībā ar nodarbinātā saslimšanu.

Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 950 17. punktu pēc nelaimes gadījuma vai informācijas saņemšanas par nelaimes gadījumu darba devējs vai Valsts darba inspekcija triju darbdienu laikā no ārstniecības iestādes pieprasa izziņu par cietušā veselības traucējumu smaguma pakāpi.

Atbilstoši MK noteikumu Nr. 950 18. punktam ārstniecības iestāde triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 17. punktā minētā pieprasījuma saņemšanas bez maksas izsniedz izziņu par veselības traucējumu smaguma pakāpi. Izziņā norāda, vai veselības traucējumi ir vai nav smagi (atbilstoši šo noteikumu 19. punktam), kā arī nelaimes gadījumā cietušo ķermeņa daļu (atbilstoši šo noteikumu 3. pielikumā noteiktajai klasifikācijai) un nelaimes gadījumā gūto veselības traucējumu veidu (atbilstoši šo noteikumu 4. pielikumā noteiktajai klasifikācijai).

Gadījumā, ja no ārstniecības iestādes tiek saņemta izziņa par veselības traucējumu smaguma pakāpi, tad notikušais nelaimes gadījums darbā ir jāizmeklē. Par darbā notikuša nelaimes gadījuma neizmeklēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām vai slēpšanu darba devējs var tikt saukts pie administratīvās atbildības.

Ja ārstniecības iestāde sniedz informāciju, ka darbinieka veselības stāvoklis nav saistīts ar darba vides riska faktora iedarbību vai ārkārtēju notikumu darba vietā, bet tā ir bijusi vispārēja veselības stāvokļa pasliktināšanās, tad šādā situācijā nav uzskatāms, ka ir noticis nelaimes gadījums darbā, un tas nav jāizmeklē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas