E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27626
Lasīšanai: 4 minūtes

Darbinieka tiesības, ja darba devējs atceļ iepriekš plānotu un saskaņotu atvaļinājumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2022
Toliks

Sveiki! Vēlētos noskaidrot, vai darba devējs ir tiesīgs atcelt dienas no mana atvaļinājuma, nesaskaņojot ar mani? Pirms grafika publicēšanas darba devējs apstiprināja manu atvaļinājumu, kolēģe saslima, un es piekritu nostrādāt viņas maiņu. Mēneša beigās darba devējs atcēla manu atvaļinājumu, jo man veidojas virsstundas. Atvaļinājumu atcēla un teica, ka varu dienu izmantot citā laikā. Es tam nepiekrītu un vēlos saprast savas tiesības šajā situācijā.

A
atbild:
27. oktobrī, 2022
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Klientu atbalsta nodaļas vadītāja

Saskaņā ar Darba likuma 150. panta pirmo daļu ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršana notiek katru gadu noteiktā laikā saskaņā ar darbinieka un darba devēja vienošanos vai atvaļinājumu grafiku, kuru sastāda darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem. Vēršam uzmanību, ka Darba likuma 150. panta pirmajai daļai ir imperatīvs (obligāts) raksturs, proti, tā ir saistoša visiem. Darba devējam ir pienākums piešķirt, bet darbiniekam pienākums izmantot ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.

Tikai atsevišķos izņēmuma gadījumos, kad ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršana darbiniekam pilnā apmērā kārtējā gadā var nelabvēlīgi ietekmēt parasto darba gaitu uzņēmumā, ar darbinieka rakstveida piekrišanu pieļaujams pārcelt atvaļinājuma daļu uz nākamo gadu (Darba likuma 149. panta trešā daļa), saglabājot darbiniekam tiesības uz divu nepārtrauktu nedēļu garu atvaļinājumu kārtējā gadā.

Atbilstoši minētajam darba devējam ir pienākums katru gadu nodrošināt apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu. Atvaļinājuma daļējai pārcelšanai ir izņēmuma raksturs, un tā pieļaujama, rakstveidā vienojoties ar darbinieku. Ja pēc pārcelšanas darba devējs nespēj nodrošināt darbiniekam nākamajā gadā sešas kalendārās nedēļas ilgu atvaļinājumu, var veidoties neizmantotā atvaļinājuma uzkrājums.

Vienlaikus atrasties atvaļinājumā un veikt darbu ir aizliegts. Līdz ar to, ja jūs piekritāt iziet darbā savā atvaļinājuma dienā, tad darba devējam atvaļinājums uz šo dienu bija jāatceļ, lai uzskaitītu jūsu nostrādāto darba laiku un veiktu atbilstošu samaksu par nostrādāto dienu. Gadījumā, ja jums bija piešķirts atvaļinājums uz ilgstošāku laika periodu, tad apstāklis, ka jūs piekritāt iziet darbā tikai uz vienu maiņu atvaļinājuma laikā, nedod darba devējam tiesības atcelt atvaļinājumu par visu pārējo periodu.

Ja darba devējs ir atcēlis atvaļinājumu par visu periodu, kas jums iepriekš tika plānots saskaņā ar atvaļinājumu grafiku, jums ir tiesības atbilstoši Darba likuma 94. pantam savu aizskarto tiesību un interešu aizsardzībai vērsties pie darba devēja ar sūdzību un pieprasīt piešķirt plānoto, bet neizmantoto atvaļinājumu. Ar atpakaļejošu datumu atvaļinājums nav piešķirams. Tāpēc jums būtu jānorāda darba devējam vēlamais atvaļinājuma izmantošanas laiks. Sūdzību darba devējam jāizskata un atbildi par pieņemto lēmumu jāsniedz nekavējoties, bet ne vēlāk kā septiņu dienu laikā pēc sūdzības saņemšanas.

Iesakām sūdzību sagatavot divos eksemplāros un iesniegt darba devējam personīgi, uz darbinieka sūdzības eksemplāra saņemot atzīmi par sūdzības reģistrēšanu uzņēmuma lietvedībā vai, ja lietvedības nav, lūdzot darba devēju izdarīt atzīmi par sūdzības saņemšanu, norādot datumu, parakstu un atšifrējumu. Tāpat sūdzību var nosūtīt darba devējam ierakstītā sūtījumā pa pastu uz uzņēmuma juridisko adresi, darbiniekam saglabājot Latvijas Pasta kvīti, kas apliecina sūdzības nosūtīšanas faktu.

Ja darba devējs sūdzību neizskata vai arī pēc sūdzības izskatīšanas nenovērš tiesību aizskārumu, jums ir tiesības vērsties Valsts darba inspekcijā ar iesniegumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas