E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27620
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Uzteikums pārbaudes laikā, ja darbinieks ir saslimis

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2022
Aija

Vai ir iespējams uzteikt darba līgumu darbiniekam pārbaudes laikā atbilstoši Darba likuma 47. pantam, ja darbinieks ir paņēmis darbnespējas lapu? Vai darbinieka darbnespējas lapa tiek ieskaitīta pārbaudes laikā?

A
atbild:
26. oktobrī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba tiesiskās attiecības pārbaudes laikā ir tādas pašas normālas darba tiesiskās attiecības, tās nav īpašas, atšķirīgas tiesiskās attiecības.

Pārbaudes termiņa laikā atbilstoši Darba likuma 47. panta pirmajai daļai abām pusēm – gan darba devējam, gan darbiniekam – ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Turklāt, uzsakot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākuma norādīt uzteikuma iemeslu.

Saskaņā ar Darba likuma 46. panta ceturto daļu pārbaudes termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku un citu laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ. Jānorāda, ka Darba likuma 109. panta trešajā daļā ir noteikts aizliegums darba devēja darba līguma uzteikumam pārejošas darbnespējas laikā, izņemot Darba likuma 101. panta pirmās daļas 11. punktā minēto gadījumu (ilgstoša slimošana), kā arī laikā, kad darbinieks ir bijis atvaļinājumā vai neveic darbu citu attaisnojošu iemeslu dēļ.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas