E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27465
Lasīšanai: 2 minūtes

Mājokļa pabalstu piešķir trūcīgām mājsaimniecībām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. oktobrī, 2022
Andrejs

Labdien! Man ir piešķirts trūcīgas personas statuss uz sešiem mēnešiem. Cik bieži šajā laika periodā varu pretendēt mājokļa pabalsta saņemšanai? Kādi ir pabalsta izmaksas periodi? Paldies!

A
atbild:
11. oktobrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Mājokļa pabalsts ir viens no pašvaldības sociālās palīdzības pamata pabalstiem, kuru sociālais dienests izmaksā par trūcīgām vai maznodrošinātām atzītām mājsaimniecībām. Sociālais dienests pabalsta apmēru aprēķina, pamatojoties uz mājsaimniecības ienākumiem un iesniegtajiem mājokļa izdevumus apliecinošajiem dokumentiem. Pašvaldība nosaka, cik turpmākos mēnešus tiks izmaksāts sākotnēji vienam mēnesim aprēķinātais pabalsts. Ja situācija mainīsies, pabalsta apmēru pārrēķinās.

Ministru kabineta noteikumos Nr. 809 “Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu” noteikts, ka mājokļa pabalstu izmaksā ne retāk kā reizi trijos mēnešos.

Pašvaldība saistošajos noteikumos nosaka, cik bieži izmaksā mājokļa pabalstu, parasti – reizi mēnesī.

Ja esat nokārtojis trūcīgā statusu, tad, pieprasot mājokļa pabalstu, savā sociālajā dienestā varat uzzināt arī dokumentu iesniegšanas, izmaksas periodiskumu un citus nosacījumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas