E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27452
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par kriminālprocesiem pēc Krimināllikuma 170. panta

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2022
Olegs

Cik daudz kriminālprocesu, kas tika uzsākti uz Krimināllikuma 170. panta pamata (par uzturlīdzekļu nemaksāšanu), šobrīd atrodas vairāk nekā trīs gadus izmeklēšanā Latvijā?

A
atbild:
09. novembrī, 2022
Ilona Barkovska
juriste

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas mājaslapā šeit ir publicēta un pieejama statistika infografikas veidā, no kuras izriet, ka no 2018. gada līdz 2021. gadam tika uzsākti 2623 kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 170. panta.

865 kriminālprocesos personām piemēroti prokurora priekšraksti par sodu, 148 kriminālprocesos spēkā stājušies notiesājošie spriedumi, savukārt 170 kriminālprocesi tika nodoti tiesām.

Par 1440 kriminālprocesu rezultātiem šajā infografikā nav iekļauta detalizēta informācija un iemesli tam varētu būt dažādi – daļā no tiem vai visos turpinās pirmstiesas izmeklēšana vai daļa no tiem vai visi ir izbeigti.

Tā kā infografika publicēta Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas mājaslapā, ja personai ir kādi papildu vai precizējoši jautājumi, persona ir tiesīga vērsties ar tiem Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas