E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27448
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Par remontdarbiem jālemj dzīvokļu īpašnieku kopībai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2022
ES

Tika iesniegts jautājums Nr. 27420, taču diemžēl uz jautājuma otro daļu (“Kā rīkoties situācijā, ja tas ir noticis un vairākums dzīvokļu īpašnieku nav informēti par remontdarbu izmaksām, kā arī negrib, lai tie tiktu apmaksāti no kopējā budžeta?”) netika saņemta atbilde. Lūdzu, atbildiet!

A
atbild:
29. septembrī, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Atbilde uz Jūsu jautājumu Nr. 27420 jau ietvēra atbildi arī uz otro jautājuma daļu, t. i., atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likumam tikai dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga izlemt jautājumu, kas saistīts ar remontdarbu veikšanu. Ja nav bijusi ne aptauja, ne kopsapulce, bet jautājums ar balsu vairākumu (“par” balsojuši dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no dzīvojamajā mājā esošajiem dzīvokļu īpašumiem) izlemts citādi, šādi remontdarbi un to izmaksas nav saistošas dzīvokļu īpašnieku kopībai. Par jau veikto darbu apmaksu dzīvokļu īpašnieki var lemt kopsapulcē, aptaujā vai kādā citā veidā, bet, lai tos apmaksātu, ir jāsaņem balsu vairākums.

Ja ēkā ir avārijas situācija, tad atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 907 “Noteikumi par dzīvojamās mājas apsekošanu, tehnisko apkopi, kārtējo remontu un energoefektivitātes minimālajām prasībām” 17. punktam veic ārpuskārtas remontu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas