E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27353
Lasīšanai: 2 minūtes

Naudas līdzekļu pārskaitīšana piedzinējam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. septembrī, 2022
Lilija

Labdien!

Mana parāda lieta ir nodota tiesu izpildītājai, tāpēc maksāju viņai. Pēc kāda laika ar mani sazinājās piedzinējs un teica, ka man ir jāmaksā arī viņam (norādīja, lai šo informāciju neizpaužu tiesu izpildītājai). Vai piedzinējs rīkojas likumīgi? Vai man ir jāmaksā abiem?

A
atbild:
20. septembrī, 2022

Nezinot visus faktiskos apstākļus un konkrēto sarunu ar piedzinēju (kreditoru), nebūs iespējams sniegt pilnīgi precīzu atbildi.

Jūs savu parādu varat maksāt tiesu izpildītājam un vienlaikus veikt arī maksājumus piedzinējam (kreditoram).

Tādā gadījumā piedzinējam (kreditoram) vajadzētu paziņot tiesu izpildītājam par saņemtajiem maksājumiem, lai tiesu izpildītāja lietvedībā esošajā izpildu lietā neizveidotos pārmaksa.

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 152. panta normām naudas līdzekļi, kas piedzīti no parādnieka un nododami piedzinējam, pārskaitāmi piedzinējam 10 dienu laikā no dienas, kad tie ieskaitīti zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontā, ja nav objektīvu iemeslu, kuru dēļ naudas līdzekļu pārskaitīšana ir atliekama.

Civilprocesa likuma 568. panta pirmā daļa nosaka: “Sprieduma izpilde notiek uz parādnieka rēķina. Pēc tam, kad izpildu dokuments iesniegts izpildei, sprieduma labprātīga izpilde vai sprieduma izpilde tieši piedzinējam neatbrīvo parādnieku no sprieduma izpildes izdevumu atlīdzināšanas.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas