E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27312
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Ja viens no vecākiem aizved un paslēpj bērnu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. septembrī, 2022
Santa

Labdien! Ar bērna tēvu bija mutiska vienošanās, ka bērns darba dienās dzīvo pie manis (mammas), savukārt brīvdienās – pie tēta. Pēc pēdējām brīvdienām bērna tēvs dēlu vairs atpakaļ neatdod. Viņš bērnu ir aizvedis un paslēpis, lai es neatrastu. Kur man vērsties, lai atgūtu savu dēlu?

A
atbild:
10. oktobrī, 2022

Ja jums ir bažas par bērna drošību, jums nekavējoties ir jāvēršas Valsts policijā, kā arī bāriņtiesā.

Ja starp jums un bērna tēvu nav rakstiskas vienošanās vai tiesas sprieduma par aizgādības īstenošanas kārtību, tad abiem vecākiem ir kopīgas aizgādības tiesības un jautājumi par bērnu, t. sk. par bērna dzīvesvietu, ir jāizlemj kopīgi.

Bāriņtiesas kompetencē ietilpst domstarpību risināšana starp vecākiem. Savukārt, lai noteiktu bērna dzīvesvietu, kā arī aizgādības un saskarsmes tiesību risināšanai, ir nepieciešams vērsties tiesā. Tiesa strīdu izšķirs, izvērtējot bērna psiholoģisko un emocionālo saikni ar katru no vecākiem un katra vecāka spējas un vēlmi nodrošināt bērna interesēm atbilstošus apstākļus un audzināšanu.

Vairāk par domstarpību risināšanu starp vecākiem varat uzzināt LV portāla skaidrojumā “Vecāku strīdi. Kad risināšanā iesaistās bāriņtiesa, kad tiesa”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas