E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27260
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Līguma izpilde

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. septembrī, 2022
Gatis

Labdien! Kā rīkoties, ja autoserviss bez personas piekrišanas ir veicis darbības ar auto, par kurām nebija vienošanās, turklāt par tām ir piestādīts rēķins? Atstāju auto servisā, lai tiktu veikts noteikts remonts. Man vēlāk paziņoja, ka ir nepieciešamas vēl citas darbības, norādīju, ka pakalpojumu nevajadzēs, lai neko papildus neveic. Saņemot auto, tika sastādīts rēķins par diagnostikām, kuru rezultāts nebija pievienots, tikai mutiski noformulēta problēma, par kuru jau iepriekš zināju. Kā rīkoties šādā situācijā?

A
atbild:
04. oktobrī, 2022

Auto remonta pakalpojuma sniegšanai ir līguma pazīmes, t. i., auto īpašnieka lūgums veikt noteiktas darbības (vai novērst noteiktus trūkumus) un otras līgumslēdzēju puses veiktas aktīvas darbības.

Civillikuma 1511. pants nosaka, ka līgums plašākā nozīmē ir ikkatra vairāku personu savstarpēja vienošanās par kādu tiesisku attiecību nodibināšanu, pārgrozīšanu vai izbeigšanu. Līgums šaurākā, šeit pieņemtā nozīmē ir vairāku personu savstarpējs ar vienošanos pamatots gribas izteikums, kura mērķis ir nodibināt saistību tiesību (1401. pants).

Parasti, pieņemot auto remontā, remonta uzņēmums (serviss) sastāda auto pieņemšanas aktu, kurā norāda klienta pieteiktos bojājumus (defektus), kas būtu novēršami. Klients paraksta minēto aktu, ar kuru puses vienojas par veicamo darbu apjomu un izmaksām. Bez šaubām, veicamo darbu apjoms un cenas var būt arī precizētas telefoniski, un klientam ir tiesības tās pieņemt vai atteikties no darbu veikšanas.

Ja minētie pakalpojumi (diagnostika), kas tika veikti, nav saistīti ar pieteiktā defekta noteikšanu vai novēršanu un Jūs šādu diagnostiku neesat pieprasījis, Jums nav pienākuma apmaksāt remonta uzņēmuma patstāvīgi veiktās darbības, kuru veikšanu, kā norādīts jautājumā, remonta uzņēmums nevar pierādīt.

Jūsu izklāstītajā situācijā būtu nepieciešams auto remonta uzņēmumam pieprasīt pamatojumu, kādēļ tika veiktas neuzdotās pārbaudes (diagnostika) un kāda ir šo pārbaužu cēloņsakarība ar pieteikto auto defektu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas