E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27107
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Kā saņemt atbalstu apkurei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. augustā, 2022
Dzintra

Vai mātei, rīdziniecei, ir jāslēdz īres līgums ar man Liepājā piederošā dzīvoklī deklarēto dēlu, invalīdu? Liepājas domes Sociālā nodaļa pieprasa īres līgumu, ja dēls vēlas saņemt valsts noteikto atbalstu apkurei ar malku, elektrību.

A
atbild:
28. septembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma 7.1 pantā (“Atbalsts mājsaimniecībām apkures izdevumu daļējai kompensēšanai, ja apkurei izmanto elektroenerģiju, koksnes granulas, koksnes briketes un malku”) noteikts: “Lai saņemtu atbalstu, mājokļa īpašnieks, kopīpašnieks vai īrnieks ne biežāk kā reizi mēnesī elektroniski, izmantojot pašvaldību e-pakalpojumu portālu www.epakalpojumi.lv, vai klātienē, izmantojot pašvaldību sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu administrēšanas lietojumprogrammu, iesniedz pašvaldībai iesniegumu, kurā norāda iesniedzēja vārdu, uzvārdu, personas kodu, kontaktinformāciju un kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas konta numuru, kurā ieskaitāms atbalsts mājsaimniecībai.”

Iesniegumam pievienojamo dokumentu sarakstā ir mājokļa īpašuma vai lietošanas tiesības apliecinošs dokuments, ja attiecīgā informācija nav citas institūcijas rīcībā.

Šajā likumā nav noteikts, kā apliecināt lietošanas tiesības. Tomēr deklarēšanās vien nav pamats tiesībām uz atbalstu. Kā varēs saņemt atbalstu jūsu situācijā, jānoskaidro savas pašvaldības sociālajā dienestā, jo gan situācijas, gan risinājumi pašvaldībās var būt atšķirīgi.

Liepājas pašvaldības mājaslapas informācijā “Valsts atbalsts energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai” ir izklāstīti valsts atbalsta energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai noteikumi un Liepājas pašvaldības mājokļa pabalsta noteikumi, pieteikšanās kārtība, nepieciešamo dokumentu uzskaitījums, kā arī norādīti tālruņa numuri konsultācijām.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas