E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27063
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja tiesas lēmumā norādīta mazāka uzturlīdzekļu summa

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. augustā, 2022
Zane

Labdien! Ja tiesa 2010. gadā noteikusi konkrētu uzturlīdzekļu summu, kura tēvam jāmaksā bērna uzturam līdz bērna pilngadības sasniegšanai, vai tēva pienākums ir sekot līdzi minimālajam uzturlīdzekļu apmēram valstī un maksāt uzturlīdzekļus pēc valstī vai tiesas spriedumā noteiktā apmēra? Tiesas spriedumā noteiktais apmērs ir mazāks nekā valstī noteiktais minimālais apmērs.

A
atbild:
04. septembrī, 2022

Labdien!

Ja tiesas lēmumā nav papildus norādīts, ka uzturlīdzekļu apmērs ir ne mazāks kā valstī noteiktais minimālais uzturlīdzekļu apmērs, tas ir, 25% vai 30% no valstī noteiktās minimālās algas, tad, lai saņemtu no vecāka šobrīd noteikto minimālo uzturlīdzekļu summu, ir nepieciešams vērsties tiesā ar prasības pieteikumu par lūgumu pielīdzināt 2010. gadā noteikto uzturlīdzekļu summu šībrīža minimālajai uzturlīdzekļu summai.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 37 “Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam” 2. punktu minimālā uzturlīdzekļu summa bērnam līdz 7 gadu vecumam veido 125 eiro, bērnam no 7 līdz 18 gadu vecumam – 150 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas