E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27054
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba devēja uzteikums – tikai likumā noteiktos gadījumos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. augustā, 2022
jelena

Labdien! Manam vīram ir paredzēta steidzama acu kataraktas operācija. Atveseļošanās laiks var ilgt līdz 2 mēnešiem. Vai darba devējs ir tiesīgs viņu atlaist? Pēc diviem mēnešiem viņš varētu atgriezties darbā.

A
atbild:
16. augustā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Steidzamas operācijas gadījumā, ja pacients pēc tās nevar atgriezties darbā, ārsts ir tiesīgs izsniegt darbnespējas lapu A.

Jānorāda, ka darba devējs darbiniekam var uzteikt darba līgumu tikai ar likumīgu pamatojumu. Darba devēja rīcībā jābūt tiesiski pamatotiem un pierādāmiem iemesliem, kāpēc ir nolemts ar darbinieku turpmāk neturpināt darba attiecības. Tas ir noteikts Darba likuma 101. panta pirmajā daļā noteiktajos gadījumos.

Darba devējam nav tiesību uzteikt darba līgumu darbinieka darbnespējas perioda laikā, ja vien tas atbilstoši Darba likuma 101. panta pirmās daļas 11. punktam pārejošas darbnespējas dēļ neveic darbu vairāk nekā sešus mēnešus, ja darbnespēja ir nepārtraukta, vai vienu gadu triju gadu periodā, ja darbnespēja atkārtojas ar pārtraukumiem, šajā laikā neieskaitot grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu, kā arī darbnespējas laiku, ja darbnespējas iemesls ir nelaimes gadījums darbā, kura cēlonis ir saistīts ar darba vides faktoru iedarbību, vai arodslimība.

Par paredzamo operāciju un pēc tās esošo darbnespējas periodu būtu ieteicams iepriekš informēt darba devēju. Darba devēja pienākums ir apmaksāt darbinieka slimības lapu periodā līdz devītajai dienai (ieskaitot), savukārt pēc tam slimības lapu B apmaksā VSAA.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas