E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26917
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā izmantot divus gadus uzkrāto atvaļinājumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. jūlijā, 2022
Santa

Man ir sakrājies atvaļinājums par diviem nostrādātiem gadiem. Darba devējs apgalvo, ka nevaru uzreiz paņemt atvaļinājumu vairāk par 28 dienām. Vai ir tāds likums? Un kad es varu paņemt palikušo neizmantoto atvaļinājumu?

A
atbild:
29. jūlijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 149. pants noteic, ka darbiniekam par vienu darba gadu ir tiesības uz ikgadēju atvaļinājumu, kas nav īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas. Tādējādi likumdevējs ir noteicis minimālo atvaļinājuma termiņu un darba devējam ir tiesības piešķirt arī savu papildatvaļinājumu. Ja atvaļinājuma laikā iekrīt svētku dienas, tad atvaļinājums par svētku dienu skaitu tiek pagarināts.

Ja ir izveidojies atvaļinājuma uzkrājums, pusēm ir tiesības vienoties par uzkrātā atvaļinājuma izmantošanas kārtību. Tādējādi darba devējs var piešķirt arī ilgāku par četrām kalendāra nedēļām ikgadējo atvaļinājumu, ievērojot iespējas nodrošināt normālu darba gaitu. Piemēram, pagarinot  ikgadējo atvaļinājumu par vienu, divām nedēļām. Vai vienojoties ar darbinieku par citu laiku, kad tiks izmantots uzkrātais atvaļinājums – vienlaidus vai pa daļām, piemēram, divas nedēļas vienā laikā un divas nedēļas citā laikā.

Ja uzņēmumā nav iepriekš sastādīta un apstiprināta atvaļinājumu izmantošanas grafika, kad jums ir tiesības rakstīt iesniegumu, lūdzot piešķirt atvaļinājuma izmantošanu un norādot vēlamos datumus. Jāņem vērā, ka galavārdu par atvaļinājuma izmantošanu nosaka darba devējs, jo viņš ir atbildīgs, lai uzņēmums strādātu paredzētajā režīmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas