E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26837
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Policijas amatpersonai ir tiesības aizturēt un iznīcināt nederīgu vadītāja apliecību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2022
aiva

Labdien. Kāds ārējais normatīvais akts nosaka amatpersonas tiesības (t. i., pamatojumu) veikt vadītāja apliecības izņemšanas darbību, piemēram, ja beidzies vadītāja apliecības derīguma termiņš vai mainījies uzvārds, un 30 dienu laikā vadītāja apliecība nav apmainīta?

A
atbild:
25. jūlijā, 2022
Sandis Zellis
jurists

Pirmkārt, atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 30. panta otrajai daļai transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nemaz nedrīkst izmantot, ja beidzies transportlīdzekļa vadītāja apliecības derīguma termiņš vai arī personu apliecinošajā dokumentā norādītais vārds, uzvārds vai personas kods neatbilst transportlīdzekļa vadītāja apliecībā esošajam un 30 dienu laikā transportlīdzekļa vadītāja apliecība nav apmainīta.

Otrkārt, Ministru kabineta 2010. gada 2. februāra noteikumu Nr. 103 “Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība” 80.1 punkts noteic, ka vadītāja apliecība tiek iznīcināta, ja atbilstoši normatīvajiem aktiem ir pamatojums, kādēļ vadītāja apliecība ir nederīga. Minēto noteikumu 80.2 punkts attiecīgi konkretizē, ka vadītāja apliecību iznīcina valsts akciju sabiedrība “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras vai Valsts policijas amatpersona.

Ievērojot minēto, Valsts policijas amatpersonas rīcība, aizturot un iznīcinot nederīgu vadītāja apliecību, ir atbilstoša normatīvo aktu prasībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas