E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26818
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kad izmantot atvaļinājumu, ja paredzēts grūtniecības un dzemdību atvaļinājums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2022
Liene

Dodos dekrētā, pirms dekrēta nebija iespējams fiziski izmantot manu sakrāto atvaļinājumu. Kāds iesniegums mans jāraksta darbam, ja vēlos, lai man tagad izmaksā neizņemto atvaļinājumu summu?

A
atbild:
24. jūlijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likumā ir noteikts aizliegums darba attiecību ietvaros izmaksāt darbiniekam neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju. Proti, darba devējs nav tiesīgs naudā kompensēt darbiniekam atpūtai neizmantoto periodu. Saņemt atvaļinājuma naudu iespējams tikai, atvaļinājumu izmantojot, vai situācijā, kad darba attiecības tiek izbeigtas.

Jūsu gadījumā ir iespējama ikgadējā atvaļinājuma izmantošana saskaņā ar Darba likuma 150. panta ceturto daļu, kas nosaka, ka sievietei pēc viņas pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma vai tieši pēc tā neatkarīgi no laika, kurā sieviete bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja.

Tas nozīmē, ka jums ir jāraksta darba devējam iesniegums par ikgadējā atvaļinājuma izmantošanu ar nākamo dienu, kad beigsies dzemdību atvaļinājums (tiks noslēgta otrā slimības lapa B). Tādējādi izmantosiet ikgadējo atvaļinājumu pirms bērna kopšanas atvaļinājuma.

Ņemot vērā, ka atvaļinājuma piešķiršanā noteicošais ir darba devējs, jūs varat vienoties par iespēju neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu izmantot pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, tātad pirms atgriešanās darbā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas